Crònica de la visita als cubs de vi de Viver

Escrit per Àngel Portolés on . Posted in Notícies

Dissabte 26 d'abril vam conéixer millor al Grup de Recuperació de la cultura del Vi en Viver.

El matí va començar amb la visita a les 12 del migdia al cub de la Rocha Palmera que va permetre a molts veïns i veïnes de Viver conèixer, de primera mà, la cultura del vi i a les persones que estan treballant per a posar-ho en valor i donar-ho a conéixer a tots.

520 rpalmera1

Després de les presentacions de l'ajuntament i del coordinador de Patrimoni, el grup ens va fer un repàs de la importància històrica del vi per a Viver en concret i per a la comarca de l'Alt Palancia en general de la mà d'Ismael i vam tindre l'ocasió d'escoltar a alguns membres del grup que ens van explicar el modus de fer els cubs de vi i que ens van parlar de banastells, carabasses i, sobretot, de vi.

Seguint la jornada, el Grup ens va portar a la zona de l'ermita de Santa Bárbara on ens vam trobar alguns exemples més de cubs que allí es troben i que junts formen un complet espai de producció vitivinícola.

rpalmera2

Ja a la vesprada, la visita es va traslladar a les Masies de Ragudo on podem trobar una increïble construcció formada per 6 cubs quadrangulars comunitaris que ha sigut rescatada pel grup amb la inestimable ajuda de l'Ajuntament de Viver.

En definitiva, una jornada molt important en la que Viver va poder conèixer l'esforç i treball d'un grup de persones enamorades del vi i de la seua cultura. En unes hores, més de 40 persones van poder apreciar i identificar-se amb un patrimoni cultural format per construccions i cubs, per objectes materials i per un patrimoni immaterial transmés oralment molt ric.

I el que és més important, de la mà dels seus veïns, verdaders i rigorosos investigadors del patrimoni cultural.

En el marc de Patrimoni, la jornada va ser gravada i esperem molt prompte poder presentar el material degudament editat per a la seua difusió i utilitat pública.

Notícia relacionada: Vine a conèixer el cub de vi de la Rocha Palmera

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar