Vine a conèixer el cub de vi de la Rocha Palmera

Escrit per Àngel Portolés on . Posted in Notícies

 grup viver

Grup de Viver

 

Dissabte, el Grup de patrimoni de Viver ha preparat una jornada per a donar a conèixer el treball que estan realitzant d'investigació, catalogació i difusió de la cultura del vi en Viver (Alt Palància).

Des de 2013, el Grup de recuperació de la cultura del vi en Viver, en el marc del projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I de Castelló, ha definit el seu projecte i objectius i ha establit un calendari de reunions en què s'ha arreplegat els sistemes i tècniques de preparació del terreny, plantació de la vinya, els seus tractaments… amb l'objecte de, a colp d'entrevista, completar la història i el cicle del vi en Viver

Per què aquest dissabte?

Per celebrar la recent consolidació del cub de la Rocha Palmera, un dels béns patrimonials del vi més significatius de la població, i de l'adequació del seu entorn.

Per aprofitar les vacances de Pasqua, moment en què en la població es concentren molts dels seus veïns que viuen en altres pobles i ciutats.

Ensenyar el cub de vi, ¿per a què?

Per a portar el treball que està fent el grup a tots els veïns de Viver perquè coneguen la importància de conèixer, protegir i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural.

Per a implicar en el procés a tots: individus, grups, col•lectius i associacions perquè s'identifiquen amb un patrimoni que és seu.

Difusió i preparació de l’activitat

Des del grup i amb el suport total de l'Ajuntament i de Patrimoni, s'ha preparat una completa difusió perquè la informació arribe a tots els veïns i interessats:
- “Boca – Orella – Boca”: l'objectiu no és només donar a conéixer la jornada als veïns sinó que tots siguem canals de difusió i informació.
- Cartells en comerços i bars
- Bans
- Carta a totes les associacions i grups del poble invitant-los a les visites guiades per a conéixer el projecte
- Mailing a grups interessats
- Difusió en web municipal i de Patrimoni
- RSS: difusió per facebook i twitter

Programa de visites “Coneix el cub de la Rocha Palmera”

12:00 h.: Visita guiada del cub de la Rocha Palmera
18:00 h.: Visita guiada dels cubs de Ragudo (eixida a les 17.45 h. des de plaça l'Ajuntament)

 

516 cuborpalmera

Cub de Rocha Palmera

 

I ja està? Tot acaba dissabte?

Ni de bon tros. El dissabte és un punt i seguit igual que ho va ser fa un any la presentació del grup i del projecte en el marc de la Fira de l'Oli de Viver on es va demanar la col•laboració a tots els veïns perquè aportaren els seus records, objectes, imatges, etcètera per a completar la panoràmica de la cultura del vi en Viver.

En este sentit, la jornada del dissabte serà l'inici d'un treball paral•lel de fons amb els grups i associacions locals per a generar sentiments d'identificació i responsabilitat cap al nostre patrimoni cultural.

Aquesta activitat s'emmarca dins de les Tutories de projectes de Patrimoni.

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar