Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv07-01. Presentació

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Memòria Viva

Patrimoni és un projecte que va nàixer i ha anat desenvolupant-se dins del marc de l'Extensió Universitària del Servei d'Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I.

Des de la celebració de la primera Jornada d'Investigació del Patrimoni Cultural del projecte Patrimoni l'any 2006 i fins a la data, molts han sigut els grups i projectes que han participat i aportat les seues anàlisis, experiència i coneixements en aquesta línia de treball tan singular. Deu anys des que els grups de voluntaris locals, que a poc a poc anaven consolidant-se en el marc de la formació del PEU, demanaren a la Universitat un esforç extra per a dissenyar un espai de trobada més complex i estructurat des d'on poder visualitzar, projectar i canalitzar les seues accions i necessitats al voltant del seu ric patrimoni cultural.

Sense perdre la seua legitimitat, protagonisme i autoria. Sense interferències ni imposicions. En definitiva, a la manera PEU. I això, tant com projecte d'acompanyament perquè altres estudiosos i interessats puguen desenvolupar els seus somnis, com a projecte on recolzar-se i al qual poder acostar-se per a, des d'un pla horitzontal fer factible, a poc a poc, el traçat i la construcció de camins per a conèixer i donar a conèixer la importància, responsabilitat i significat del patrimoni.

I en paral·lel, i com a resultat i reflex de la progressiva evolució dels grups locals i de la seua contínua especialització, la reciprocitat. Reciprocitat entesa com el cúmul de coneixement generat des del territori i bolcat en el mencionat projecte. En resum, com a acompanyament del grup local a Patrimoni a partir d'aportacions i reflexions crítiques i constructives, a fi que el projecte estiga sempre en constant actualització. Plantejant, dia a dia, nous reptes per a poder atendre les necessitats dels grups i de noves interaccions que permeten fer un salt qualitatiu. I en això estem i continuem.

DSC 0110

I com a bona mostra d'aquesta reciprocitat, el número 7 de MEMÒRIA VIVA que teniu en les vostres mans. Construït en la seua essència més pura amb les aportacions dels grups locals de Patrimoni i que enguany ens acostarà les actuacions en matèria de coneixement i difusió del patrimoni cultural dutes a terme a Altura, Cirat, Costur, Sot de Ferrer, Vilanova d’Alcolea i Viver.

Junt amb la participació dels Grups, en MEMÒRIA VIVA trobarem també un capítol sobre la nova metodologia de Patrimoni i els articles que recullen les ponències de la IX Jornada d'Investigació del Patrimoni de juliol de 2014 de Libe Fernández Torróntegui sobre el seu projecte de difusió divertida del patrimoni *rearq i la campanya de micromecenatge per a la recuperació de l'Escola del Canto de Benassal per part de l'associació Amics i Amigues del Canto.

Finalment, el tercer bloc de la revista està format per una selecció de les investigacions presentades a la convocatòria pública d'articles sobre patrimoni cultural del projecte.

La suma de tots aquests esforços constitueix una excel·lent finestra des de la qual podem conèixer, de primera mà, experiències reals en el territori i al voltant del patrimoni cultural.

Wenceslao Rambla Zaragozá
Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals. Universitat Jaume I

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1