Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv07-00. Editorial

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Memòria Viva

Si haguérem de buscar una característica per a definir Patrimoni, el seu caràcter i forma de fer les coses, podríem dir que aquesta seria la seua flexibilitat i la seua capacitat orgànica per a adaptar-se a les necessitats que van sorgint des dels grups locals que donen sentit al projecte. Per a reformular-se amb tota la urgència que siga necessària perquè Patrimoni puga evolucionar en paral·lel a uns projectes cada vegada més experimentats i especialitzats.

Des de baix. Fomentant escenaris on l'horitzontalitat i la col·laboració són bàsiques per a la construcció d'una estructura sense claus ni lligams que impedisquen o dificulten la necessària i natural redistribució dels espais i dels esforços al voltant d'un territori compartit.

I com a punt de partida, la inestimable comprensió, aposta i risc del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI) de Castelló, que ha fet possible que Patrimoni puga créixer en paral·lel als actors que han anat reunint-se en tots aquests anys al voltant del patrimoni cultural i el seu coneixement, estudi, reflexió i socialització.

Perquè Patrimoni és, en definitiva, un procés en revisió permanent. Per a no perdre’s en els núvols. Per a adaptar-se i modelar-se millor. Per a no perdre el fil. Per a poder estar a l’altura dels grups locals que, des de cada un dels seus pobles, treballen per a conèixer i donar a conèixer el seu patrimoni cultural.

Ángel Portolés
Coordinador del projecte Patrimoni

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1