Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv09-06. La gestió participativa del Patrimoni Cultural Immaterial: el model de Labrit Patrimonio

Escrit per Gaizka Aranguren i Sara González Cambeiro. Labrit Patrimonio on . Posted in Memòria Viva

Per cada persona o generació que desapareix, perdem un percentatge molt alt d’informació sobre el Patrimoni Cultural Immaterial. Sense adonar-nos, perdem una memòria preuada que ha donat forma gradualment a les nostres arrels i lligams culturals. Mentre que la nostra generació sembla ser una baula de la cadena que representa la transmissió cultural, no ens adonem de com perdem cada dia un poc més de la nostra identitat cultural.

Labrit Patrimonio i el seu equip humà ofereixen la seua experiència per a habilitar aquesta transmissió intergeneracional. Diàriament ens esforcem per a recollir i salvaguardar el saber fer dels nostres artesans, la memòria dels nostres avantpassats, famílies, llars i espais de vida…

Labrit és una empresa especialitzada en la recopilació, anàlisi i transmissió del Patrimoni Cultural Immaterial. Labrit Patrimonio recopila les històries de vida dels nostres majors en format audiovisual digital d’alta de nició perquè, amb una pluralitat de fonts orals directes, es puga salvaguardar el PCI del segle XX. Avui dia el projecte d’aquestes característiques de major envergadura en execució per part de Labrit Patrimonio és l’Inventari del Patrimoni Oral Immaterial de Navarra (www.navarchivo.com), un projecte promogut per la Universitat Pública de Navarra que pretén executar 5.000 entrevistes en tot Navarra i de les quals ja se n’han realitzat 2.000.

L’àrea que denominem Labrit Multimedia, per la seua banda, se centra a plani car, desenvolupar i investigar sobre models de transmissió perquè el patrimoni recopilat puga arribar de manera efectiva a la resta de la societat. En el següent enllaç es poden veure els resultats de molts dels productes desenvolupats en els últims anys: https://vimeo.com/labritmultimedia

A través d’aquest treball, és possible que avui dia, les generacions actuals i futures puguen retrobar-se.

Gaizka Aranguren i Sara González Cambeiro. Labrit Patrimonio

Paraules clau: Patrimoni immaterial, salvaguarda, memòria oral, transmissió.

Enllaç article

02 labrit mv9

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1