Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-14. El patrimoni etnoarqueològic a la zona humida del Prado (El Pinós, Alacant): una valoració per al seu estudi i difusió

Escrit per Immaculada Garrigós i Albert on . Posted in Memòria Viva

Al terme municipal del Pinós (Alacant) i pròxim a la pedania del Rodriguillo es troba la zona humida del Prado, espai geogrà cament deprimit que acumula l’aigua del territori circumdant i forma el que es coneix com a zona humida d’interior. Aquest paratge inclou diferents elements d’interès no sols mediambiental, sinó també patrimonial. D’aquest últim cal destacar-hi l’existència de sistemes hidràulics, alguns d’ells tradicionals, dels quals es desconeix la datació exacta.

El terme del Pinós no ha estat estudiat de manera sistemàtica a escala patrimonial, per aquesta raó cal documentar en la zona que presentem les evidències etnohidràuliques que puguen existir-hi, però també examinar la presència d’altres elements patrimonials. Convé subratllar que aquesta falta d’informació impedeix un correcte coneixement del territori i, per tant, la consegüent protecció d’uns béns patrimonials en risc de desaparèixer, a més de poder relacionar el patrimoni cultural amb el seu entorn.

Immaculada Garrigós i Albert

Paraules clau: Patrimoni etnohidràulic, hàbitat natural, conservació, difusió.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1