Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-12. “Els camins del Penyagolosa”. Itineraris, arquitectura, catalogació i participació

Escrit per Pablo Altaba Tena i Juan Antonio García-Esparza on . Posted in Memòria Viva

El present estudi se centra a analitzar l’arquitectura dispersa als encara existents camins de pelegrinatge del Penyagolosa. La investigació analitza les edi cacions associades als itineraris de pelegrinatge, construccions rurals disperses lligades a o cis extingits o en perill d’extinció: masades, masos, molins, sénies, neveres i construccions de pedra en sec.

L’article explica com el projecte de recuperació d’aquests itineraris ha incentivat la participació ciutadana mitjançant reunions veïnals. S’exposarà la metodologia desenvolupada per a reconstruir trams perduts dels camins de pelegrinatge i com s’identi ca i relaciona amb aquests l’arquitectura dispersa del segle xviii, moment de màxim desenvolupament de la zona. El treball d’inventariat i catalogació que exposa l’article és una part important de l’expedient que s’ha redactat per a la declaració de bé d’interès cultural en l’àmbit regional, paisatge cultural de la Unió Europea i candidatura a patrimoni mundial.

Pablo Altaba Tena i Juan Antonio García-Esparza

Paraules clau: Arquitectura vernacular, itineraris culturals, participació, Penyagolosa.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1