Trobada comarcal del projecte "Alto Palancia: Cultura y Patrimonio". 27 de juliol (Altura)

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

A l'octubre de 2015, una representació dels tècnics de la comarca castellonenca de l'Alt Palància van contactar amb el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I per a sol·licitar l'Acompanyament de projectes de Patrimoni. L'Acompanyament de projectes del PEU és un recurs tècnic d'assessorament a grups perquè puguen desenvolupar els seus projectes culturals. En aquest any, el grup de tècnics de l'Alt Palància ha dissenyat un punt de partida per a un projecte comarcal basat en el patrimoni cultural i la seua socialització que ara inicia les accions comarcals i públiques per a establir punts de trobada i xarxes supramunicipals.

Panorámica Altura

Primera trobada comarcal "Alto Palancia: Cultura y Patrimonio". 27 de Juliol 2016

El pròxim 27 de juliol tindrà lloc a Altura (20 h. Centro Social Juvenil) la primera trobada del projecte "Alto Palancia: Cultura y Patrimonio". En aquesta trobada participaran els tècnics locals implicats en el projecte i tot un seguit de representants locals d'associacions, grups i interessats. L'objectiu d'aquesta trobada és presentar el treball realitzat i les propostes que s'estan desenvolupant perquè els participants s’impliquen en el projecte.

Les propostes sobre les quals s'ha treballat i que seran el punt de partida per a aquesta trobada són dues: l'elaboració d'uns Itineraris Patrimonials per l'Alt Palància i la definició d'una Agenda Cultural comarcal construïda a partir de les aportacions dels municipis implicats.

Itineraris patrimonials per l'Alt Palància
Un dels objectius d'aquest projecte comarcal és recuperar la idea de comarca que, fa ja alguns anys, va fer possible les interaccions dels veïns i veïnes dels diferents pobles i que van generar tota una vida cultural que es va traslladar a una identificació amb la comarca, amb els seus pobles i, sobretot, amb les seues persones. Els itineraris patrimonials per l'Alt Palància es plantegen com un recurs perquè aquesta recuperació del somni comarcal siga possible.

castillo azuebar 2

L'Agenda Cultural de l'Alt Palància
La segona de les accions plantejades és una proposta per a crear una agenda d'activitats culturals públiques de caràcter comarcal.

Tant els Itineraris com l'Agenda seran difosos tant a nivell local com a comarcal i també des de la web de Patrimoni – PEU. Tota aquesta informació es difondrà i oferirà a les webs comarcals i provincials que ho sol•liciten.

IMG 20160622 114121

El projecte comarcal de l'Alt Palància – PEU ha estat format, en aquesta primera fase de preparació de la proposta, per tot un seguit de tècnics locals i representants dels municipis d'Altura, Azuébar, Barracas, Castellnovo, Chóvar, Geldo, Jérica, Teresa, Mancomunitat Alt Palància, Sot de Ferrer, Viver i l'Acompanyament de projectes de Patrimoni – PEU.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar