Teixint xarxes comarcals des de l'esfera local. “Alt Palància: Cultura i Patrimoni”

Escrit per Acompanyament de projectes Patrimoni PEU. Ángel Portolés on . Posted in Notícies

El projecte “Alt Palància: Cultura i Patrimoni” dels tècnics locals de la comarca de l'Alt Palància continua amb les seues reunions periòdiques de definició i engegada. Aquest projecte és fruit de la proposta dels tècnics locals de la comarca i compta amb l'Acompanyament de Patrimoni – PEU.

IMG 20160406 111321

Des del passat mes d'octubre, els tècnics d'Azuébar, Castellnovo, Jérica, Teresa, Geldo, Altura, Mancomunidad del Alto Palancia, Chóvar i Barracas es reuneixen per a dissenyar junts un projecte que situe el patrimoni cultural com a recurs per al desenvolupament comarcal. Fins avui, els tècnics s'han reunit a Geldo, Azuébar, Soneja, Altura i Castellnovo i el projecte ha sigut presentat al conjunt d'Alcaldes de la mancomunitat en una de les seues reunions mensuals.

Projecte Alt Palància: Cultura i Patrimoni
Aquest projecte pretén desenvolupar un projecte comarcal vinculat a la cultura i el patrimoni que siga susceptible de dinamitzar la comarca i el turisme i per a açò plantegem un procés horitzontal basat en la participació i col·laboració de tot un seguit d’actors comarcals perquè puguen realitzar les seues aportacions des del principi. Des de la definició del projecte.

El projecte té una primera fase local de difusió del plantejament del projecte a partir de reunions i posades en comú amb els diferents actors locals (associacions culturals, grups culturals i persones interessades o potencialment interessades). Els tècnics locals han iniciat aquesta primera fase però coincidim tots en què fa falta treballar molt més aquestes reunions per a comunicar el projecte.

IMG 20160203 104604

Aprofitant aquesta necessitat de reforçar aquesta primera fase local, es proposa que les accions locals no han de perdre de vista el caràcter comarcal del projecte. En aquest sentit, en l'última reunió realitzada a Castellnovo el passat 6 d'abril es va proposar la planificació de reunions de presentació del projecte a escala local en les quals el tècnic local puga comptar amb el suport i participació d'un altre company tècnic d'un altre poble que reforce aquest caràcter comarcal.

A més, es planteja la possibilitat que el tècnic acompanyant puga acudir amb representants del teixit cultural de la seua població per a reforçar, encara més, el grup local que acull cadascuna d'aquestes reunions. Queda pendent establir un calendari de reunions locals i d'articular els tècnics que participaran en cadascuna d'aquestes reunions.

Primers resultats d'aquest somni comarcal
Com a un dels resultats que ja reconeixem d'aquest projecte participatiu destaquem la definició i consolidació d'un grup de tècnics estable que es reuneixen periòdicament per a treballar per la seua comarca i al que es van incorporant representants del teixit sociocultural per a articular noves relacions supramunicipals.

Bon exemple d'aquesta consciència comarcal destaquem l'organització i realització, el passat 12 d'abril, d'una reunió informativa sobre la imminent Convocatòria Leader i els Grups d'Acció Local amb la presència dels tècnics, representants d'associacions i grups culturals, alcaldes de la comarca i impartida per Artur Aparici, professor de Sociologia de la Universitat Jaume I i representant del GATER en la UJI.

IMG 20160412 194111

Notícia relacionada: Iniciem en l'Alt Palància un nou projecte d'Acompanyament PEU

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar