Iniciem a l’Alt Palància un nou projecte d’Acompanyament PEU

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Des del Programa d'Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I de Castelló i en el marc de la línia “Acompanyament”, estem iniciant un projecte amb els tècnics de cultura i Agents de Desenvolupament Local - ADL de la comarca de l'Alt Palància en el qual el patrimoni cultural siga recurs per a la dinamització dels diferents actors culturals i socials presents en el territori.

Fins ara, ens hem reunit tres vegades en els últims mesos per a, entre tots, desenvolupar un projecte conjunt, vinculat a la cultura i el patrimoni, que siga susceptible de dinamitzar la comarca. Aquest projecte està sent acompanyat, per part del PEU, pel coordinador de Patrimoni Ángel Portolés i compta amb la participació i implicació dels tècnics locals d'Altura, Azuébar, Barracas, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Geldo, Jérica, Soneja, Teresa, Viver i amb una representant tècnica de la Mancomunitat de l'Alt Palància.

IMG 20151026 110519

I com a fonament per a aquest projecte, arrepleguem com a punt de partida l'esperit cultural i integrador dels inicis, fa ja prop de 30 anys, de les comarques tal com avui les coneixem. I en concret, l'efervescència d'aquells anys en els quals, en l'Alt Palància, es van asseure les bases per a engegar projectes i activitats culturals des d'una òptica que superava, amb escreix, el local.

I per aixó, en la construcció d'aquest projecte plantegem com a eix central la necessitat de dissenyar un procés horitzontal basat en la participació i col•laboració de tot un seguit d’actors comarcals perquè puguen realitzar les seues aportacions des del principi. Des de la definició del projecte.

Perquè considerem que el procés té tant valor com la fi que persegueix aquest projecte. I en aquest sentit, reunir en una taula de treball a tot un grup de participants disposats a dissenyar un projecte i unes activitats comarcals és, ja en si mateix, un resultat importat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar