Quan s'esgoten les botes d'aigua… Valoracions de la Festa del vi de Viver

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Els dies 22 i 23 d'octubre vam viure un d'aquests moments patrimonials màgics a Viver (Alt Palància –Castelló) quan, més de 120 xiquetes i xiquets del Col·legi d'Educació Infantil i Primària “Historiador Diago” de la població, van acudir a la vinya a veremar acompanyats pels seus professors i pels membres del Grup de recuperació de la Cultura de Viver. I ho vam tornar a veure també l'endemà, quan tots ells van arribar als voltants del cub de vi de la “Rocha Palmera”, proveïts amb botes d'aigua i moltíssima il·lusió per a trepitjar aqueix raïm – el seu raïm – i fer most. I celebrar, tots junts, la Festa del vi.

15 fiestavinoviver vendimia

Per als xiquets i xiquetes de Viver, aquests dos dies han sigut una mica diferents. Especials. La dinàmica setmanal de classes i activitats s'ha vist alterada per l'arribada d'un grup de persones que els han acompanyat en un estimulant viatge per a descobrir, en primera persona, una vida i un patrimoni tan proper com a distant. Per a les seues famílies i per a la població, la Festa del vi segur ha sigut un moment de gran il·lusió i acostament al seu poble i el seu patrimoni des de l'emoció de veure als seus fills, nebots o néts veremant o trepitjant raïm. I en aquest sentit, esperem també que servisca per a reflexionar sobre la situació i futur del nostre patrimoni més proper.

08 fiestavinoviver vendimia

Per al Grup de recuperació de la Cultura de Viver, la Festa del vi suposa el compliment d'un dels seus objectius principals: la connexió amb la població per a donar a conèixer el seu patrimoni cultural. I en aquesta ocasió, amb la complicitat i implicació del Col·legi de Viver per a, entre els dos, articular tot el coneixement arreplegat en aquests anys pel Grup en una activitat d'Educació Patrimonial integrada en l'horari escolar i destinada a socialitzar un patrimoni que volem siga conegut per tots com a punt de partida per a la seua valoració i estima.

21 fiestavinoviver elaboracion

L'inici d'aquesta col·laboració entre el grup de Viver i l'escola ve reforçada per l'Ajuntament de Viver i s'emmarca en l'Acompanyament del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI).

Hem reunit alguns dels moments més especials d'aquesta Festa del vi de Viver. Des de Patrimoni vos recomanem un passeig per aquesta selecció d'imatges per a conèixer millor aquest projecte del Grup de recuperació de la cultura de Viver: Arxiu fotogràfic de la Festa del vi de Viver.

Més informació sobre la Festa del vi de Viver:
La Festa del vi de Viver
La verema
L'elaboració del vi

29 fiestavinoviver elaboracion

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar