La Festa del vi de Viver. L’espai efímer d’interpretació de la cultura del vi (23 d'octubre)

Escrit per Projecte Patrimoni - Grup de Viver on . Posted in Notícies

La Festa del vi per als xiquets i xiquetes del col·legi de Viver forma part de la col·laboració entre el Grup de recuperació de la cultura de Viver, el Col·legi Historiador Diago, l’Ajuntament de Viver i l'Acompanyament de projectes de PEU – Patrimoni. Arranca dijous 22 amb la verema (vore post anterior) i culmina divendres 23 amb la definició de l'entorn del cub de la “Rocha Palmera” de Viver com a espai efímer d'interpretació de la cultura del vi.

Per a la Jornada de divendres, s’han dissenyat tota una sèrie de punts d'interès en els quals el Grup de Viver, juntament amb el professorat, transmetran als xiquets i xiquetes del collegi tot un seguit de continguts relacionats amb el patrimoni cultural del vi. Cadascun d'aquests racons compta amb membres del Grup de Viver ja que ells seran els encarregats de compartir coneixements i experiències juntament amb el professorat.

IMG 20150228 122854

Al llarg del matí del 23 d'octubre s'han preparat els següents espais:

Exposició d'objectes
Fruit del treball de recerca previ, el grup de Viver ha arreplegat tota una serie objectes relacionats amb el vi que seran exposats i interpretats.

La construcció del cub
El cub de vi és l'espai en el qual es realitzava el trepitjat del raïm i la transformació de most a vi. Es tracta de construccions cilíndriques o rectangulars amb unes dimensions que en alguns casos s'acosten als 3 metres de diàmetre i 5 metres d'altura i amb capacitats de 40.000 litres.

En el Grup de Viver comptem amb obrers que ens explicaran com es construïa el cub ja que, en el seu moment, van treballar en els cubs i en diferents re-usos als quals van ser sotmesos.

El trepitjat tradicional de raïm
Una de les activitats que amb més il·lusió esperem és l'elaboració de most a la manera tradicional: amb el trepitjat del raïm pels xiquets i xiquetes del col·legi en el cub de la Rocha Palmera.

Elaboració mecànica de most
A més del trepitjat de raïm, en la Festa del vi els membres del Grup de Viver elaboraran most utilitzant maquinària com la premsa metàl·lica. Tot el procés serà explicat pels membres del Grup i els mestres. El most resultant podrà ser degustat pels xiquets i xiquetes del col·legi.

La importància de conèixer el nostre patrimoni
El Grup de Viver ha preparat una sèrie de panells en els quals expliquen els objectius del seu treball i la importància de conèixer el nostre patrimoni cultural.

Pintar amb vi
Des del Col·legi Historiador Diago s'ha preparat un taller per a pintar utilitzant vi.

Jocs tradicionals
Com a complement a totes les activitats, en la Festa del vi hi haurà també un lloc per als jocs tradicionals.

IMG 20150228 132614

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar