#REDESSONAMORES - Montán-Do Música / Montán-Do Vida.

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

L'Associació cultural Montán-Do Música, porta quatre anys realitzant el festival de corda premuda Montán-Do Música, o MDM FEST, pel qual se'l coneix en xarxes socials i que té lloc l'últim cap de setmana de Juliol a Montán (Castelló) i que enguany i si les autoritats ho permeten se celebrarà els dies del 31 de Juliol al 2 d'Agost, tots dos inclusivament, i on tractem de reunir les millors guitarres del panorama nacional i internacional, dins de les nostres possibilitats econòmiques, perquè funcionem a través de fons públics (Dipcas i Ajuntament de Montán) ja que tots els concerts són d'entrada lliure i gratuïts per a tots els assistents.

Tractem amb això de promocionar el gust per la corda premuda i el nostre afany és convertir el festival en un festival comarcal (de l'Alt Millars) i internacional.

En aquesta situació de confinament, ens hem adonat encara més de la importància de les xarxes socials per a acostar-nos en aquests temps d'aïllament social. Som éssers emocionals i necessitem tocar-nos, abraçar-nos i en definitiva, saber que som ací. I si a això li sumem el nostre caràcter llatí i popular, on tant anhelem un café o una cervesa amb els nostres amics i familiars, perquè no ens queda una altra que tirar de xarxes socials per a pal·liar una mica aquesta complicada situació.

Montán-Do Música / Montán-Do Vida
Des del dia 16 de març de 2020, Montán-Do Música hem continuat acompanyant als nostres seguidors a través de xarxes socials, penjant continguts que ens anaven enviat artistes que ja havien actuat en el festival i que des dels seus confinaments volien compartir la seua música o les seues veus amb tots, com és el cas del trio Alter ego o la poetessa Sacra Leal.

Aquestes són algunes de les iniciatives realitzades des de l'associació Montán-Do Música:

La poetessa Sacra Leal
El 27 de març, Sacra Leal, poetessa i escriptora de Petrer, es dirigeix a la població de Montán, confinada des de la seua casa, per a recitar el poema "La Golondrina”, que el poeta de Montán José Guiñón "El Gato", va escriure en la seua etapa de presidi de postguerra civil espanyola.

El 5 d'Abril. Sacra Leal, ens torna a obrir la seua casa, per a dirigir-nos en aquesta ocasió el recital de dos poemes: "Soledad" i "Montán", del poeta de Montán, Miguel Ángel Guiñón.

Mascaretes per a Montán
Davant la desafortunada notícia que alguns residents del geriàtric havien donat positiu en Covid-19, el 10 d'abril, Montán-Do Música destina una partida pressupostària dels fons de l'associació per a l'adquisició de 600 mascaretes higièniques per a la població.

Montán-Do Música contactem amb l'empresa Valenciana, 25 Agulles, que havien canviat la indumentària Valenciana per la confecció de mascaretes, els vam fer la comanda el mateix dia 11 d'Abril, ho van tindre llest el dia 14, l'enviem amb urgència a l'Ajuntament de Montán, perquè fera el repartiment entre la població i el van rebre el mateix dia 17 amb gran alegria per part de tots.

MONTÁN: Amb música vencerem al virus
El 18 d'Abril es va publicar un vídeo de motivació en el qual van participar, de manera desinteressada, una gran part dels músics que han passat en aquestes edicions per Montán-Do Música.

Totes aquestes publicacions i iniciatives i moltes altres, es van realitzant gradualment en Facebook, Twitter i Instagram simultàniament, per a arribar a diferents públics. Pròximament tornarem a realitzar noves publicacions que ens envien artistes o col·laboradors, amb la finalitat d'a través de la música fer per a tothom un confinament més suportable, tranquil i feliç.

"MONTÁN-DO VIDA en temps confinats"

#Redessonamores
Aquesta aportació forma part de l’acció “Redes son amores” del Programa d'Extensió Universitària - PEU i del projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I. L’objectiu és el de conèixer millor els vostres projectes i iniciatives culturals i patrimonials i apuntar idees i pràctiques per a mantenir la seva pervivència en aquest temps del coronavirus.

Si voleu participar, vos invitem a què ens envieu una petita descripció del vostre projecte i una idea que estigueu pensant iniciar de manera extraordinària per a mantenir la relació i contacte de les persones amb el seu patrimoni cultural en aquestes setmanes de quarantena.

Quines idees teniu per mantenir els projectes i les relacions personals creades al voltant del patrimoni i la cultura en aquestes setmanes de confinament??

Enllaç a la notícia: #REDESSONAMORES Idees per a socialitzar els nostres grups i projectes culturals en temps de coronavirus

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar