Visita tècnica de Patrimoni PEU al Museu de la Pauma. Mas de Barberans (Tarragona) 9 de juny

Escrit per Projecte Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

El pròxim 9 de juny de 2018 tindrà lloc la visita tècnica de Patrimoni – PEU al Centre de Desenvolupament Rural – Museu de la Pauma de Mas de Barberans (Tarragona).

Les visites tècniques formen part de la programació anual de Patrimoni-PEU. Es tracta d'espais de trobada per als representants dels grups locals del projecte i complementen altres activitats com la Jornada Anual, l'Assemblea de Grups o la publicació de la revista Memòria Viva.

La visita tècnica al Museu de la Pauma es dirigeix als grups i iniciatives del programa d'Acompanyament del PEU (Patrimoni i Pais@rural), a la xarxa tècnica del PEU i als nostres col·laboradors i amics del projecte.

El Museu de la Pauma

Dona llatant.Foto Santi Martorell. Fons Museu de la Pauma

El Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma de Mas de Barberans, inaugurat el dia 5 de maig del 2010, està destinat a la posada en valor de part del patrimoni etnològic, concretament del treball del palmell. Hi ha un esforç constant en rellegir la tradició des de la contemporaneïtat, prova són els diferents projectes que al llarg de l'any es duen a terme.

En el CDR Museu de la Pauma de Mas de Barberans es treballa des de la recerca aplicada i l'ànim de restitució social és constant. Hi ha projectes que es dissenyen, es coordinen i es realitzen dins del Museu: programació anual, Fibrescampus, Campus de Cultura Popular, Experiències creatives finançades pel SOC dins del projecte Montsià Actiu i exposicions de producció pròpia. Hi ha dues activitats que es dissenyen i que es coordinen i que no tenen lloc dins del Museu sinó per diferents llocs del poble: “Rincón dels Artesans. Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals” i el projecte de construccions efímeres.

Com a complement a la visita al Museu de la Pauma, el pròxim 9 de juny també coneixerem l'abric de pintures rupestres del Cocó de la Gralla i participarem en un taller de llata.

20170703 44 pan

Programació de la Visita tècnica. Horari previst
08.30 h. Eixida des de la parada d'autobusos de la Universitat Jaume I.
11.00 h. Visita guiada a les pintures rupestres. Punt de trobada: Museu de la Pauma.
14.00 h. Dinar
15.30 h. Visita guiada al Museu de la Pauma i demostració de llatar
16.30 - 17.30 h. Taller de llata.
18.00 h. Final de la visita i tornada a Castelló

Preu de la visita:
- 10 euros. Es recollirà el mateix dia de la visita tècnica.

Transport amb autobús inclòs
Dinar no inclòs
Per a la visita a les pintures és aconsellable anar amb roba còmoda, aigua, gorra i protecció solar. El recorregut aproximat és de 20 minuts des de la zona d'aparcament fins a l'abric. La dificultat és mitjana.

Us deixem l'enllaç perquè us pugueu apuntar.

Per a aquells que participen per primera vegada en una activitat de Patrimoni – PEU, és molt important que ens expliqueu el motiu pel qual esteu interessats en la visita.  Ens ajudarà a decidir en el cas que hi haja molta gent apuntada. Les places són limitades.

Més informació: Museu de la Pauma

Imatge: Santi Martorell. Fons Museu de la Pauma 

Comentaris   

+1 #1 Soledad 17-05-2018 21:28
Estem aprenent a llatar al nostres poble.Vilanova D'Alcolea.
I m'agradaria vore el museu i participar en la jornada.
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar