X Jornada Patrimoni d’Investigació del Patrimoni Cultural. Castelló. 18 de juliol.

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Iniciem avui els continguts previs de la Jornada d'Investigació del Patrimoni Cultural que tindrà lloc el pròxim 18 de juliol a la Llotja del Cànem, Seu de la Universitat Jaume I de Castelló en la ciutat.

La Jornada de Patrimoni és un punt de trobada anual en el què els grups locals del projecte comparteixen, amb ponents i interessats, un espai de reflexió per a, entre tots, generar un coneixement tant teòric com a pràctic que puga encaixar en cadascuna de les seues propostes de socialització del patrimoni cultural.

IMG 20150418 131759

I per a aquesta desena edició volem enredar-nos al voltant de dos conceptes sempre presents en el nostre treball tant per la seua amplitud com per la seua ambigüitat: la il•lusió i la necessitat. I com a punt de partida per a fer possible aquesta reflexió, enguany estem molt contents de presentar-vos les participacions en la Jornada de Pablo de Castro i de Javier Hidalgo.

Des de 1999, Pablo de Castro exerceix docència d'Història de l'Art, Història d'Espanya i Història Contemporània Universal, actualment en el Col•legi Safa-Grial de Valladolid. En la Jornada de Patrimoni ens parlarà de la importància de l'educació – formal o no formal – per a aconseguir implicar als joves en la conservació i respecte del patrimoni cultural.

Javier Hidalgo és arquitecte i desenvolupa la seua carrera professional principalment en el camp de l'arquitectura tradicional i monumental i ens parlarà de com el patrimoni pot convertir-se en un recurs de desenvolupament sostenible per al medi rural a través d'exemples concrets de restauració i reutilització del patrimoni d'Andilla, a la comarca valenciana de La Serrania del Turia.

En les pròximes setmanes anirem publicant continguts en la web perquè conegueu millor l'estructura de la Jornada però, sobretot, el seu fons, en el qual destaca, per sobre de tot, la participació dels grups de Patrimoni.

X Jornada d'Investigació del Patrimoni Cultural. 18 de juliol. LLotja del Cànem, Seu de la Universitat Jaume I de Castelló en la ciutat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar