A PEU de Patrimoni. Valoraciones de la XI Jornada de Patrimoni

Escrito por Joaquim Buj el . Publicado en Notícies

Nuestro compañero y amigo Joaquim Buj, escribió unas valoraciones hace unos días sobre la XI edición de la Jornada de Investigación del Patrimonio del pasado julio en “Vinaròs News” que queremos compartir con todos vosotros:

A PEU de Patrimoni

DSCN3926

Per segon any consecutiu, este estiu he tingut l’ocasió de participar a la Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I. Enguany n'ha estat l’onzena edició, coincidint amb el 25è aniversari de la institució de Castelló de la Plana, a la Llotja del Cànem, el campus universitari situat al nucli històric de la ciutat, molt reformat i millorat des que jo hi anava de menut, sobretot als metges, molt sovint.

Com en cadascuna de les edicions anteriors, la Jornada és un dels punts de trobada, formació i reflexió dels grups locals de Patrimoni. Precisament, la insistència dels companys del Grup de Catalogació Los Taulons de Sant Rafael-El Castell (amb els quals compartim el projecte Terres de Cruïlla) va propiciar que l’any passat alguns membres de Lo Rafal descobríssim esta jornada i el programa de Patrimoni de la UJI. Fruit de l’assessorament que fa la universitat als pobles de Castelló de menys de 5.000 habitants, va sorgir, ja fa uns quants anys, el grup Los Taulons, el qual ha fet una important faena de catalogació dels passos per sobre del riu Sénia (amb taulons) fins a la construcció del pont entre Sant Rafael i el Barri, a més d’altres elements patrimonials.

Podeu llegir el text complet en aquest enllaç: A PEU de Patrimoni

Imágen: Joaquim Buj. Escuchando las explicaciones de Joan Ferreres en Sant Jordi.

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar