Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv09-15. En la recuperació del patrimoni cultural hi cabem tots: Rogelio Tena, testimoni viu de Vilafranca

Escrit per Joan Josep Trilles Font (coord.) on . Posted in Memòria Viva

Seguim el treball iniciat l’any 2016 amb els usuaris d’Ateneu (vegeu article en Memòria Viva núm. 8), persones amb diversitat funcional que presenten afectacions a diferents nivells, cognitius, emocionals, físics i socials. Així tot i haver patit un ictus, aquesta gent té consciència de moltes coses i està sempre a punt per a qualsevol iniciativa que els proposes. Ells recorden coses dels seus pobles, del seu treball, de la seua vida abans.

Aleshores, seguim amb grup de debat entre ells per a veure quines són les seues experiències i estudiar la manera de com poder aportar el seu coneixement a la societat, de poder-se integrar com tothom en una societat que un dia, sense voler, van haver de deixar pel seu estat.

En aquesta edició treballem la persona de Rogelio Tena i el que va signi car per a Vilafranca des de la seua implicació en el món de la política ns a l’any 2001, quan va patir l’ictus, atesa la normalitat que busquem en la recerca.

Hem treballat a casa, hem visitat Vilafranca, el Llosar, la Marie Claire, hem dinat a l’Hotel. En de nitiva, hem fet un treball com qualsevol altre equip de treball, un grup de debat que ja havíem creat.

Llavors, en la recuperació del patrimoni cultural hi cabem tots.

Joan Josep Trilles Font (coord.)

Paraules clau: Ictus, Ateneu Castelló, Vilafranca, Marie Claire, Cuba, Central tèrmica d’Andorra (Terol), Colorines.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1