Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva09 val memoria viva11 val memoria viva10 val
Vore MV12 en Isuu
Descarrega MV12
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10

Números Anteriors

Memòria Viva 09. Vore Mv09 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv09-13. El valor de fer populars els coneiximents sobre patrimoni. El cas de Cartagena

Escrit per José Antonio Rodríguez Martín on . Posted in Memòria Viva

Hi ha una quantitat ingent de patrimoni particular que desapareix de manera silenciosa pel desconeixement dels seus valors pel públic en general. Des de l’any 2008, a Cartagena hi ha un grup de persones que treballem per la difusió del patrimoni de manera atractiva perquè la mateixa ciutadania el conega, el valore i, nalment, el conserve. Aquestes persones estan vinculades a diferents àmbits tècnics o culturals i ofereixen el seu coneixement a través d’activitats que consideren properes i que fan que el ciutadà s’hi involucre. Els resultats, en alguns casos, són sorprenents i les activitats es col·lapsen poc després d’organitzar-se i arriben, de manera automàtica, a nombrosos sectors de la ciutat. En l’article intente exposar les estratègies que millor han funcionat i que poden servir per a exportar l’experiència a altres àmbits, sectors, o zones geogràfiques.

José Antonio Rodríguez Martín

Paraules clau: Cartagena, difusió, patrimoni, popular.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1