Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
memoria viva10 val
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
memoria viva9 val
Vore MV9 en Isuu
Descarrega MV9

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

mv09-10. La universalitat de les comunitats patrimonials: El cas de Bolívar (Equador)

Escrit per Vanesa García López de Andújar on . Posted in Memòria Viva

Bolívar és una petita comunitat ubicada al sud de la província d’Esmeraldas, en la costa nord de l’Equador. Fins fa ben poc l’únic patrimoni que els seus habitants identi caven com a propi eren alguns objectes arqueològics trobats en la zona. Avui la comunitat treballa conjuntament d’una manera participativa, basada en la seua pròpia vinculació amb el territori, en la identi cació i potenciació d’uns recursos patrimonials dels quals se senten orgullosos i amb els quals s’identi quen plenament. En aquest treball no estan sols, compten amb el suport d’una ONG local que els acompanya, assessora i ajuda a identi car i potenciar els esmentats recursos patrimonials.

Vanesa García López de Andújar

Paraules clau:Equador, acompanyament, identitat, comunitat, participació.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1
Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1