Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val memoria viva10 val memoria viva09 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
Vore MV09 en Isuu
Descarrega MV09

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-18. El rescat ciutadà de l’antic convent de San Guillén, com a detonant de la recuperació cultural de Castielfabib

Escrit per Álvaro Vázquez Esparza on . Posted in Memòria Viva

A l’estiu de 2011, un grup de persones de Castielfabib (Racó d’Ademús – València), es van plantejar dur a terme alguna acció per a evitar el col·lapse de la façana principal del que va ser el Convent de San Guillermo de la població. Després de dècades d’abandó i oblit, els últims vestigis en peus amenaçaven amb desaparèixer per sempre, de tal manera que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castielfabib, es va engegar la campanya “Apadrina un sillar” amb l’objectiu de recaptar fons per a frenar el deteriorament de la portada principal. Aquest objectiu es va dur a terme però, a més a més, es va crear un grup de gent interessada en la preservació del patrimoni local, que va donar lloc al naixement de l’ “Asociación Cultural Castielfabib” amb l’objectiu de prosseguir amb l’estabilització de l’edi ci, la recerca sobre patrimoni tangible i intangible i diversos projectes sobre aquest tema que s’han consolidat des de llavors.

Álvaro Vázquez Esparza

Paraules clau: Apadrinar, Castielfabib, convent, patrimoni

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1