Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val memoria viva10 val memoria viva09 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
Vore MV09 en Isuu
Descarrega MV09

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-16. Sant Cristòfol de Culla, un estudi que va més en+à de l’estètica

Escrit per Beatriz Sáez Riquelme i Àngel M. Pitarch Roig on . Posted in Memòria Viva

A la comarca de l’Alt Maestrat, a un quilòmetre de la població de Culla, s’erigeix l’ermita de Sant Cristòfol, construïda en un moment d’auge econòmic, a la del segle XVIII. El present article es basa en l’estudi arquitectònic d’aquesta construcció.

En primer lloc es presenta aquesta xicoteta, però valuosa, construcció en l’àmbit sociocultural des del qual va ser concebuda, passant en punts posteriors a la seua anàlisi arquitectònica.

Des d’aquesta òptica s’analitza la seua morfologia, a través de la qual està catalogada com una de les escasses ermites saló/columnàries castellonenques. L’anàlisi dels materials i les tècniques constructives empleades i la seua genuïna composició permet apreciar la convivència de la tradició constructiva local amb l’autoria arquitectònica, encara qüestionada per reconeguts historiadors.

Més enllà de la mera descripció escrita, l’article aporta un detallat treball d’aixecament de plànols, l’anàlisi dels quals permet relacionar la seua mètrica amb les proporcions clàssiques.

Beatriz Sáez Riquelme i Àngel M. Pitarch Roig

Paraules clau: Patrimoni arquitectonicocultural, aixecament de plànols, hallenkirche

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1