Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val memoria viva10 val memoria viva09 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
Vore MV09 en Isuu
Descarrega MV09

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-15. La importància de les noves tecnologies en la difusió del patrimoni. L’exemple de la ceràmica Nolla

Escrit per Xavier Laumain i Ángela López Sabater on . Posted in Memòria Viva

Amb l’arribada de la revolució tecnològica, les noves vies de coneixement i comunicació i l’intercanvi d’informació han fet que els mitjans de difusió i promoció del patrimoni s’actualitzen. Han generat noves i originals eines, com són la realitat virtual i augmentada, les xarxes socials, el micromecenatge i, derivada d’aquestes (o viceversa), la participació ciutadana. S’ha aconseguit que el gaudi i la interpretació del nostre patrimoni no queden reduïts a un xicotet grup d’experts, sinó que l’herència patrimonial s’acoste de manera natural a la ciutadania.

Fa amb prou feines cinc anys, el mosaic Nolla era un gran desconegut, tant entre la comunitat d’experts en ceràmica arquitectònica com al si de la societat que el va fabricar i el va llançar a la fama mundial, fa escassos 150 anys. El minuciós treball de recerca i de difusió de la ceràmica Nolla ha aconseguit tornar a situar-ho en el lloc patrimonial que li corresponia.

Xavier Laumain i Ángela López Sabater

Paraules clau: Mosaic Nolla, difusió, educació

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1