Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val memoria viva10 val memoria viva09 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
Vore MV09 en Isuu
Descarrega MV09

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-10. La restauració i reutilització del patrimoni tradicional a Andilla. Una aposta de futur

Escrit per Javier Hidalgo Mora on . Posted in Memòria Viva

El patrimoni tradicional construït forma part de la nostra història, del paisatge i de la memòria col·lectiva, és exponent de la cultura i senya d’identitat dels nostres pobles. Avui pot convertir-se a més en un recurs de desenvolupament sostenible per al medi rural, per la qual cosa evitar la seua pèrdua és una responsabilitat de tots. Ciutadans, polítics i tècnics hem de comprometre’ns i treballar junts en la recuperació d’aquest importantíssim llegat cultural.

A través d’exemples concrets de restauració i reutilització d’aquest patrimoni duts a terme a Andilla, un xicotet municipi de la comarca dels Serrans, veurem com és possible que aquestes construccions siguen conservades en el seu entorn i puguen continuar usant-se, contribuint al mateix temps a la generació d’ocupació i al desenvolupament de l’economia local.

Javier Hidalgo Mora

Paraules clau: Patrimoni tradicional, despoblament rural, reús, desenvolupament sostenible

Enllaç article

Figura 01

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1