Les Publicacions de Patrimoni - PEU

Les publicacions de Patrimoni-PEU s'articulen al voltant de tres eixos principals: la definició i actualització del concepte de patrimoni cultural, la seua socialització (educació patrimonial i interpretació del patrimoni) i la cerca de xarxes i models d'intercanvi i generació de coneixement, pràctica i experiència al voltant del patrimoni (les comunitats patrimonials).

Memòria Viva

Memória Viva es la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seues propostes a la convocatòria anual d'articles.

Consulta Memòria Viva PDF

memoria viva11 val memoria viva10 val memoria viva09 val
Vore MV11 en Isuu
Descarrega MV11
Vore MV10 en Isuu
Descarrega MV10
Vore MV09 en Isuu
Descarrega MV09

Números Anteriors

Memòria Viva 08. Vore Mv08 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 07. Vore Mv07 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 06. Vore Mv06 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 05. Vore Mv05 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 04. Vore Mv04 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 03. Vore Mv03 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 02. Vore Mv02 en ISUU. Descàrrega PDF

Memòria Viva 01. Vore Mv01 en ISUU. Descàrrega PDF

mv08-03. Indústria tèxtil a Cortes de Arenoso: recuperació dels proceBos de producció de la llana del segle XIX

Escrit per Asociación Cultural Baronía de Cortes on . Posted in Memòria Viva

Des de l’Asociación Baronía de Cortes, nascuda en 2015 amb la  nalitat de recuperar el patrimoni cultural de Cortes de Arenoso, hem realitzat un treball de recopilació i recerca a partir d’una documentació rescatada a punt de ser destruïda, entre la qual hi havia uns quaderns del segle XIX amb anotacions dels últims treballadors artesans de la comarca en el sector tèxtil. Aquests quaderns, al costat d’articles de premsa, i altres anotacions històriques de diferents fonts ens han portat a reconstruir aquest tros de la història de Cortes de Arenoso, que ens fa descobrir un passat recent, ple de prosperitat entorn de la llana, un ofici completament desaparegut actualment, ja que l’última fàbrica tèxtil de la població va tancar en 1990. Avui en dia, al llarg del riu, podem veure-hi les restes de tres antigues fàbriques de llana, i  nalment a l’entrada del poble una aixecada, que ha estat funcionant  ns a  nals dels anys 90.

Enllaç article

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Monografies Memòria Viva

Monografies Memòria Viva reuneix aquelles recerques sorgides en el marc de Patrimoni-PEU que analitzen en profunditat aspectes dels pilars temàtics del projecte.

MV1 MV1
Descarrega Monografia MV2 Vore Monografia MV1 en Isuu
Descarrega Monografia MV1