Àlbum fotogràfic de la visita de Patrimoni a Altura (28/05/2016)

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

El passat 28 de maig, els Grups del projecte Patrimoni de Vilanova d'Alcolea, Jérica, Viver, Montán i Borriol vam visitar el municipi d'Altura per a conèixer, de la mà de l'Associació Cultural El Cantal, el seu projecte i treball de recuperació del patrimoni de la pedra en sec. En aquesta visita vam comptar amb la presència d’una representació de l’Ajuntament que ens van acompañar i participar en l’activitat.

11 2016 vt altura paportoles13

Després de l'esmorzar, el grup va visitar “El Batán”, antiga fàbrica de teles i de paper que en el seu moment va pertànyer a la Cartoixa de Vall de Crist i que ara es troba en ruïnes. Des d'enguany, l'associació El Cantal està desenvolupant un projecte de Jardí Etno-botànic i en la visita els representants de l'associació ens van explicar moltes de les claus d'aquest projecte comarcal d'educació patrimonial i mediambiental.

Una vegada acabada la visita al Batán ens vam dirigir al poble i vam realitzar l'Assemblea de Grups de Patrimoni en la qual vam estar dissenyant les claus de la pròxima Jornada Anual de Patrimoni (juliol 2016). En l'Assemblea, el Grup d'Altura va llegir el Manifest d'Altura en defensa del patrimoni cultural i natural rural.

Per la vesprada ja, vam visitar algunes de les intervencions en construccions de pedra en sec de l'Associació Cultural El Cantal d'Altura. Des de 2010, l'Associació El Cantal ha realitzat 32 intervencions de condicionament i consolidació d'elements patrimonials i realitzat activitats d'educació patrimonial per a acostar als veïns i veïnes d'Altura al seu patrimoni cultural.

Àlbum de la visita tècnica dels Grups Locals de Patrimoni a Altura

10a 2016 vt altura paportoles12

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar