Visita tècnica de Patrimoni a Altura (28 de maig)

Escrit per Projecte Patrimoni - A.C. El Cantal (Altura) on . Posted in Notícies

El pròxim 28 de maig, els Grups Locals de Patrimoni - PEU visitarem la població d'Altura (Alt Palància) per a conèixer, de la mà de l'Associació Cultural El Cantal, el seu projecte de recuperació i posada en valor del patrimoni cultural.

Un dia amb l'Associació El Cantal. Programa de la Visita Tècnica
La visita tècnica a Altura es concep com un punt de trobada dels Grups Locals de Patrimoni i un espai per a presentar la xarxa i des de la qual plantejar i establir noves col·laboracions entre grups, col·lectius i interessats a conèixer i donar a conèixer el seu patrimoni cultural.

DSC 0515

La primera dimensió de la visita és l'aproximació al patrimoni des de l'òptica del Grup local. Des de dins. Des de les sensacions dels membres i col·laboradors de l'Associació Cultural El Cantal. Perquè ens expliquen, a més dels seus assoliments, les seues dificultats i com les han afrontat. Perquè considerem fonamental compartir experiències i coneixements que ens ajuden a tots i cadascun de nosaltres a millorar els nostres projectes.

Al costat d'aquesta primera capa, en la visita tècnica de primavera donem especial importància als moments d'intercanvi i conversa. A prendre'ns un cafè mentre, per exemple, els representants del Grup de Vilanova d'Alcolea s'interessen pel nou projecte que han començat fa poc temps el Grup de Sot de Ferrer sobre “Algarrobos monumentals”.

La tercera dimensió d'aquesta activitat és la definició d'un espai en el qual analitzar, avaluar i dissenyar Patrimoni de manera participativa i horitzontal.

Programa de la visita tècnica
09.00 h. Eixida des de la parada d'autobusos de l’UJI (Castelló).
10.00 h. Arribada a Altura. Trobada dels participants i esmorzar. Plaza Mayor. Bar “El Café”
11.00 h. Visita a "El Batán".
12.00 h. Assemblea de Grups de Patrimoni i lectura el Manifest d'Altura.
14.00 h. Menjar. Plaza Mayor. Bar “El Café”
16.00 h. Visita al patrimoni de la pedra en sec (visita prevista al Refugi d'Elías, Refugi del Corral Nou, Navajos de Gavarda i Navajos de las Navas i Piedra del Cantal).
-

Nota 1: Aquesta activitat està dirigida als representants dels Grups Locals de Patrimoni i a interessats. Places limitades (inscripció).
Nota 2: Aquesta activitat és gratuïta. L'esmorzar i el menjar no estan inclosos. El menú proposat està estimat en 10 – 15 euros.

DSC 0512

Vols assistir a la Visita tècnica de Patrimoni?
Si estàs interessat a participar en la visita tècnica de Patrimoni a Altura, escriu-nos un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. explicant breument la teua motivació (per exemple, pertànyer a una associació o grup cultural, estar interessat a conèixer el projecte Patrimoni i les seues activitats, etcètera) i indicant en l'assumpte “Visita tècnica de Patrimoni”. El termini d'admissió de propostes finalitza dimecres 25 de maig a les 00:00. Places limitades.

L'Associació Cultural “El Cantal”
En 2010, un grup de persones d'Altura va decidir organitzar-se per a cridar l'atenció sobre el perill de desaparició en què es trobaven les construccions de pedra en sec de la població i per a actuar activament per a recuperar-les. Els objectius principals d'aquest grup de l'Associació El Cantal són la conservació, la recuperació, l'estudi i la divulgació del patrimoni natural i cultural del municipi d'Altura.

L'Associació cerca conscienciar sobre la importància del patrimoni al major nombre de gent, per açò és una organització oberta a qualsevol persona, sense importar la seua condició. Açò ha fet que existisca gran varietat de perfils en el grup. Tècnics, agricultors, jubilats i estudiants, no solament d'Altura, sinó cada vegada més d'altres poblacions, s'han acostat a l'Associació.

Per a conèixer millor l'A. de C. EL Cantal (Altura):
Una aproximació social a la conservació i gestió del patrimoni rural dispers: Associació el Cantal
Jardí Etno - botànic El Batán

DSC 0708

Imatges: A.C. El Cantal

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar