En Memòria Viva 8 tindrem: Els camins del Penyagolosa. Itineraris, arquitectura, catalogació i participació

Escrit per Pablo Altaba Tena i Juan Antonio García-Esparza on . Posted in Notícies

Continuem amb la presentació de les recerques que formaran part del pròxim número de Memòria Viva 8, la revista anual del projecte Patrimoni – PEU, que presentarem en juliol de 2016 en el marc de les XI Jornades d’Investigació del Patrimoni.

Els camins del Penyagolosa. Itineraris, arquitectura, catalogació i participació

Itineraris Penyagolosap

El present estudi es centrarà en analitzar l’arquitectura dispersa als encara existents camins de peregrinació del Penyagolosa. La investigació analitzarà les edificacions associades als itineraris de peregrinació, construccions rurals disperses lligades a oficis extingits o en perill d’extinció: masades, masos, molins, sènies, neveres y construccions de pedra en sec.

L’article explicarà com el projecte de recuperació d’aquests itineraris ha incentivat la participació ciutadana mitjançant reunions veïnals. S’exposarà la metodologia desenvolupada per a reconstruir trams perduts dels camins de peregrinació i com s’identifica i relaciona amb aquests l’arquitectura dispersa del segle XVIII, moment de màxim desenvolupament de la zona. El treball de inventariat i catalogació que exposarà l’article es una part important de l’expedient que s’ha redactat per a la declaració de Bé d’Interès Cultural en l’àmbit regional, Paisatge Cultural de la Unió Europea y candidatura a Patrimoni Mundial.

Pablo Altaba Tena i Juan Antonio García-Esparza

Notícia relacionada: Memòria Viva 8 comptarà amb vuit articles en la secció “Recerques”

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar