La participació en l'estudi de paisatge de l'Alt Palancia

Escrit per Sixto D. Lozano Esteban on . Posted in Notícies

1 cabecera plan de participacion

L'Estudi de Paisatge de l'Alt Palancia pretén que els diferents col·lectius ciutadans identifiquen aquelles fites i recursos paisatgístics que doten d'identitat als seus municipis, creant una identitat paisatgística comarcal valorable com a recurs econòmic, social, cultural i mediambiental. Durant la primera fase de la recerca s'ha realitzat la recopilació i l'estudi de la documentació existent sobre l'evolució del territori, el paisatge, el patrimoni, la cultura, la demografia, la història i el desenvolupament de la comarca, que serveix de base teòrica de la recerca.

La recerca s'estructura en dos documents, l'Estudi de Paisatge i el Pla de Participació Pública, desenvolupant-se tots dos necessàriament de forma conjunta. Posada en ordre la documentació s'ha iniciat un Procés de Participació, en el que s’implica als diferents agents del territori, que aporten informació clau al procés de comprensió del paisatge, pretenent completar l'anàlisi i la caracterització dels paisatges combinant el coneixement tècnic dels experts i agents interessats amb el de la població local.

Els Instruments en els quals s'estructura el Pla de Participació són tres:

2 instrumentos de participacion

En aquest moment ha conclòs la primera fase del Procés de Participació que ha consistit en una Consulta Pública a través de la web www.elaltopalancia.com a quasi 300 persones. Aquesta consulta ens ha permès conèixer des de la perspectiva de les persones participants:
_La relació amb el paisatge.
_La percepció de la població sobre l'evolució i situació del paisatge.
_Els valors del paisatge.
_Els problemes del paisatge.
_Els paisatges característics identitaris.
_Els itineraris, miradors i recursos paisatgístics i patrimonials del territori.

En el procés participatiu és imprescindible la tornada dels resultats de la participació als propis participants i públic en general, és necessari fer coneixedors als participants dels resultats de cadascuna de les seues aportacions. Si desitgeu conèixer les aportacions realitzades pels participants pots accedir al document de RESULTADOS DE LA CONSULTA

La web www.elaltopalancia.com, és la principal eina de comunicació, juntament amb les llistes de distribució i la utilització de les xarxes socials. La web té com a objectiu permetre accedir a un conjunt de població major tant per a la consulta com per a la divulgació dels resultats sorgits de la recerca.

Us animem a seguir aquest projecte. www.elaltopalancia.com

3 palabras

Enllaç al document de resultats
https://issuu.com/sixtodlozano/docs/resultados_consulta_p__blica_estudi/1

Enllaç a web
www.elaltopalancia.com

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar