En Memòria Viva 8 tindrem: Al patrimoni cultural hi cabem tots.

Escrit per Joan Josep Trilles Font on . Posted in Notícies

Continuem amb la presentació de les recerques que formaran part del pròxim número de Memòria Viva 8, la revista anual del projecte Patrimoni – PEU, que presentarem en juliol de 2016 en el marc de les XI Jornades d’Investigació del Patrimoni.

Al patrimoni cultural hi cabem tots.

IMG 20160211 100224

Fa dos anys que estic fent un voluntariat a la Fundació Ateneu Castelló (Dany Cerebral Adquirit) amb un taller de birles. En Ateneu els usuaris estan afectats en aspectes motrius i en la parla però tot i haver patit un ictus, tenen consciència de moltes coses. Quan fem el taller habitualment parle amb ells i em conten coses dels seus pobles, del seu treball, de la seua vida abans del tràngol que han passat i els ha afectat. Als seus tallers fan pintura, trencadís, pirogravats, electricitat, bonsais... En un d'aquests tallers han fet els senyals per als senders del Penyagolosa.

El taller que presente pretén fer un equip de debat entre ells per veure quines són les seues experiències i estudiar la manera de poder-se integrar en la societat, que un dia, sense voler, van haver de deixar pel seu estat.

Al patrimoni cultural hi cabem tots.

Joan Josep Trilles Font

Notícia relacionada: Memòria Viva 8 comptarà amb vuit articles en la secció “Recerques”

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar