Dia del Patrimoni en el Col·legi d'Altura

Escrit per A.C. El Cantal (Altura) on . Posted in Notícies

Entre els objectius de l'associació El Cantal no només està el protegir i recuperar el patrimoni natural i cultural rural alturano, sinó també divulgar el seu valor, promoure el coneixement directe dels elements que ho constitueixen i despertar la consciència social sobre la necessitat de protegir-ho.

En l'associació El Cantal entenem per patrimoni el conjunt de béns materials i immaterials rebut dels nostres avantpassats; és l'heretat, que sentim com a propi del nostre grup social i per açò assumim la responsabilitat de protegir-ho, divulgar-ho i recuperar els elements danyats al llarg del temps amb la finalitat de llegar-los en condicions dignes als nostres successors.

És imprescindible donar-ho a conèixer, juntament amb l'escala de valors que comporta, molt especialment a les futures generacions, contracorrent dels valors imperants en la nostra societat de consum actual i de la seua endèmica crisi cultural i educativa. El que no es coneix no pot estimar-se.

Dia del Patrimoni en el Col·legi d'Altura (22 i 23 de març)

dia patrimonio colegio

Un any més, l'associació El Cantal va col·laborar amb el professorat del Col·legi Públic d'Altura en les activitats extraescolars de primavera. Amb aquestes activitats es va treballar el tema de patrimoni rural popular amb l'alumnat més major del centre:

El primer dia a la vesprada, mitjançant una presentació Power Point es va explicar el concepte de patrimoni, es va argumentar la necessitat de protegir-ho i recuperar-ho, es van mostrar diferents elements de patrimoni natural, es van exposar diferents tipus d'elements d'arquitectura popular rural i la seua història….

Després es va dur a terme un taller de recerca amb fitxes didàctiques preparades per l'associació. El taller va consistir en la catalogació i localització cartogràfica de diferents elements en el terme municipal d'Altura als quals s'havia d'incorporar textos explicatius de les seues característiques i dibuixos realitzats per l'alumnat.

L'endemà al matí es va realitzar una excursió, amb esmorzar, en el recorregut del qual es van visitar diferents elements arquitectònics en pedra seca: tres navajos de diferent tipologia i antiguitat, una peculiar caseta, un refugi i un chozo.

L'activitat, si s'ha de jutjar per la participació i l'actitud positiva que va mostrar l'alumnat (a més de les nombroses preguntes que ens han seguit fent pel carrer en els dies següents) ha sigut un èxit.

Continuarà…

 

A.C. El Cantal (Altura)

Imatge: A.C. El Cantal

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar