A l’abril, tallers mil! Presentació dels tallers “El pas dels temps” i “Un bell lloc a la memòria”

Escrit per Neus Chillida Zaragozà on . Posted in Notícies

Continuem amb el cicle de tallers d’abril i en aquest cap de setmana tindrem dos molt interessants: “El pas dels temps” i “Un bell lloc a la memòria”.

Taller “El pas dels temps” (8 i 15 d'abril)
Mitjançant aquest taller s’intenten rescatar dels arxius personals aquelles fotografies antigues de Benlloch que poden tenir interès local. El taller consistirà en fer recull de fotografies per tal d’escanejar-les i catalogar-les (després es tornaran als seus propietaris) unint-les a la història que es mostra en elles. La motivació del taller és crear una mena d’arxiu fotogràfic local i facilitar l’accés a aquest a tot aquell que hi siga interessat.

Taller 3

Una proposta que es podria dur a terme com a segona part del taller (en cas de que algú estiga interessat) és fer una sèrie fotogràfica contraposant la imatge del passat amb la present. Així establim un fil en el temps que pot anar augmentant a mesura que passa el temps.

Metodologia
Reunió dels interessats en compartir el seu arxiu fotogràfic. Taula redona explicant diverses fotografies i recull d’aquelles més interessants a nivell local. Posteriorment catalogació i explicació d’elles.

Material
Fotografies antigues de Benlloch.

Públic
Obert a tot el públic però fent una crida específica als jubilats.

Dates de realització
Divendres 8 i 15 d’abril de 18 a 20 h. Aula 2 de l’Auditori Municipal

Taller “Un bell lloc a la memòria (9 d'abril)
Tots coneixem històries d’indrets del nostre poble. Perquè no compartir-les? El taller començarà en un recull d’històries i la configuració d’un itinerari per la memòria.

Taller 2

La segona part serà fer el recorregut i a cada espai aturar-nos per tal de que una persona partícip del taller que conega una història d’aqueix punt concret la conte. Valen tan anècdotes, com llegendes, com històries escoltades inversemblants escoltades a casa o fets històrics puntuals. Allò més important és vessar el coneixement que posseïm en la resta de membres del taller i poder així configurar un plànol de la memòria que transmetre als nostres pròxims.

Metodologia
Fer memòria d’històries. Configurar un itinerari per contar-les totes i anar als carrers a narrar, cadascú, aquella que coneix de manera que el taller es configure com un grup interactiu en què tothom té veu i aporta el seu bagatge.

Material
Presència i participació.

Públic
Tots tenim alguna cosa per contar.

Dates de realització
Dissabte 9 d’abril d’11 a 13 hores. Sala de dalt de l’Edifici del Menjador de l’Escola

Notícies relacionades:
Benlloch m’emociona! Presentació del taller 1 del cicle "A l'abril, tallers mil!"
A l'abril, tallers mil! Primera acció del projecte "Construint un bell lloc"

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar