Inventari sobre Patrimoni Cultural Immaterial de la Província de Castelló: Segona Fase.

Escrit per Iván Esbrí on . Posted in Notícies

Des del passat mes de juliol de 2015, els historiadors Iván Esbrí, Mari Plans Iborra i Sandra Díaz estem duent a terme l'Inventari de Patrimoni Cultural Immaterial de la Província de Castelló. Aquest treball de catalogació forma part del Pla Nacional de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial del Ministeri de Cultura i està sent supervisat per la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià. La finalitat d'aquest inventari serà la constitució d'un fitxer general amb els elements més significatius del nostre Patrimoni Immaterial, d'acord a les tres tipologies establides "Festes, costums i tradicions", "Gastronomia" i "Activitats agrícoles, industrials i artesanals tradicionals". L'Inventari serà lliurat i donat per finalitzat en el pròxim mes de juliol.

Actualment, està en execució la Segona Fase, havent sigut ja tractades les comarques de l’Alcalaten, Alt Maestrat, Alto Palancia, Baix Maestrat i Els Ports amb les seues respectives capitals i poblacions. En aquests moments s'està actuant en la comarca de l'Alt Millars i estan pendents les de la Plana Alta i la Plana Baixa.

agua fuente reina

Són ja molts els Ajuntaments, Regidories, ADLs, Info Tourists, grups d'estudi del patrimoni i particulars que s'han sumat a col·laborar i han cedit tant informació com a imatges dels elements que de les seues localitats s'ha considerat inventariar. Tots aquells que vulguen seguir aportant informació o falten per col·laborar, encara són a temps de participar en aquest projecte ja que l'inventari i les fitxes de l'Inventari són objecte de constant revisió.

Aquest Inventari de Patrimoni Cultural Immaterial castellonenc i tota la col·laboració que s'oferisca per al seu desenvolupament són una oportunitat per a potenciar els elements que millor defineixen les tradicions i el folklore de la província, dels seus pobles; és a dir, la defensa, posada en coneixement i difusió del patrimoni cultural -immaterial en aquest cas- de Castelló i les seues comarques. Unes premisses compartides amb la filosofia i objectius del Projecte Patrimoni-PEU de la Universitat Jaume I i dels seus grups de treball i associacions adherides.

Imatge: Cultura de l'Aigua de Fuente de la Reina (cedida Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià).

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar