L'Associació Cultural Baronía de Cortes ens convida a conèixer el seu patrimoni cultural i natural amb la ruta “Torre de los Clérigos”

Escrit per Projecte Patrimoni - A.C. Baronía de Cortes on . Posted in Notícies

L'Associació Cultural Baronía de Cortes de Cortes de Arenoso realitzarà el pròxim 26 de març una ruta senderista circular per a donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de la població.

cortes1

La ruta circular “Torre de los Clérigos” té una longitud de 13,7 km. i recorre diversos punts d'interès com l'Ermita de sant Cristóbal del segle XVI, des de la qual es pot contemplar una vista panoràmica de tota la població. Des de l'ermita ens dirigirem, per un camí entre carrasques on contemplarem nombroses construccions de pedra en sec com a parets, assagadors i comptadors de bestiar, cap a la Masia de Casa Camales.

Pujarem per un antic camí medieval empedrat i arribarem a la Masia de Casa Pelejas, on veurem un conjunt d'arbres monumentals i ens dirigirem a la Masia de la Fonda del Carro, on podrem veure uns túmuls funeraris de l'Edat del Ferro (segle Vll a. de C.) i a la Masia de la Podadilla, des de la qual podrem observar estupendes vistes panoràmiques.

Després d'una xicoteta pujada arribarem a l'Alt del Cuquillo, on es troben restes d'una antiga torre ibèrica i, seguidament, ens trobarem amb la Torre de los Clérigos, masia que va pertànyer a l'església fins a la Desamortització de Mendizábal, passarem per la Masia de les Serveras, antiga alqueria àrab i per sobre del llit del riu Balseta per a arribar, finalment, a Cortes de Arenoso.

La ruta “Torre de los Clérigos”
Dia 26 de març de 2016
Hora d'eixida: 09 del matí
Lloc de trobada: Pont de Cortes de Arenoso
Longitud: 13,7 km.
Nivell de dificultat: Baixa
Desnivell: 242

cortes2

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar