Jardí Etno-botànic El Batán. Associació El Cantal. Altura.

Escrit per A.C. El Cantal (Altura) on . Posted in Notícies

L'Associació d'Amigos del Patrimonio Natural y Cultural Alturano “El Cantal” es va constituir a Altura en 2010 amb la finalitat de protegir, recuperar i millorar el patrimoni natural i cultural de l'entorn rural. Actualment, l'Associació El Cantal és un grup del projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I, consolidat i de gran activitat. Durant els últims anys han sigut nombroses les intervencions de recuperació d'elements construïts i les accions de divulgació que s'han dut a terme.

Recentment hem iniciat un nou i ambiciós projecte, la creació d'un Jardí Etno-botànic en les ruïnes de l'antic Batán i fàbrica de paper de la Cartoixa de Valldecrist d’ Altura, un jardí centrat en el coneixement de la vegetació autòctona de la comarca de l'Alt Palància.

Jardi n Etnobota nico el Bata n 2

La etno-botànica estudia les relacions entre els éssers humans i els vegetals, tenint com a objectiu els coneixements sobre plantes i les seues utilitats en la cultura tradicional. Les transformacions de l'entorn rural degudes fonamentalment al despoblament i els canvis socioculturals han provocat canvis en la relació amb l'entorn natural, a més el salt generacional ha impedit la transmissió oral de coneixements ancestrals.

Des de l'Associació El Cantal pretenem recuperar en la mesura que siga possible aquest ric patrimoni natural i cultural, per a açò els principals objectius que pretenem aconseguir amb el projecte són:

- Sensibilitzar a la població i augmentar la participació.

- Involucrar a entitats i institucions.

- Reivindicar i recuperar les ruïnes arquitectòniques com a espai d'ús.

- Difondre la riquesa del patrimoni cultural, etno-botànico i de la flora autòctona de la comarca de l'Alt Palància i de l'entorn rural.

Per a aconseguir aquests objectius plantegem l'elaboració d'un pla que comporta la creació d'un grup de treball recolzat per tècnics especialitzats i membres del projecte Patrimoni, promovent la participació d'altres associacions i institucions i de totes aquelles persones que vulguen col·laborar activament en el projecte.

Jardi n Etnobota nico el Bata n 3

Imatges: Associació El Cantal.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar