El Grup de recuperació de la cultura de Viver i l'Associació El Cantal d'Altura comencen a col·laborar i compartir coneixements

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Dilluns passat 7 de desembre, dos representants de l'Associació Cultural El Cantal d'Altura van estar a Viver realitzant una visita tècnica per a conèixer dos dels cubs de vi de la població amb els membres del Grup de recuperació de la cultura de Viver. L'objectiu d'aquesta visita va ser donar a conèixer aquests dos espais als membres de El Cantal Sixto Lozano i José García com a punt de partida per a convidar-los a col·laborar realitzant aportacions tècniques i recomanacions per a la intervenció, conservació i usos dels espais del vi de "la Chana" i de "Monredondo" de Viver.

Aquesta visita forma part de la documentació que el Grup de Viver està arreplegant per a preparar un informe per a la nova Corporació Municipal de l'Ajuntament de Viver en el qual es presente el Grup i els seus objectius, es detallen les seues principals línies d'actuació i es plantegen nous projectes per als pròxims anys.

IMG 20151207 103204

Entre les propostes que el Grup està preparant destaquem la continuació de les gestions iniciades ja per l'anterior Corporació municipal per a plantejar la cessió temporal i amb un ús cultural per a la població, d'aquests dos béns patrimonials immobles del vi (la Chana i Monredondo) que en aquests moments són de caràcter particular.

Viver 2016

Des de fa ja 4 anys, el Grup de Viver està realitzant un projecte de recuperació de la cultura tradicional material i immaterial del vi de la població a partir de tres eixos principals: recuperació, difusió i intervenció en el patrimoni del vi de Viver.

Aquesta visita s'emmarca en les línies d'actuació previstes per a 2016 pel Grup de Viver amb el projecte d'Acompanyament de Patrimoni - PEU. Aquestes línies van ser definides en la reunió del Grup del passat 27 de novembre en la que es van destacar l'actualització del contacte del Grup amb l'actual corporació municipal, la continuació de les intervencions en els cubs, la cerca de col·laboracions amb altres grups de Patrimoni i el reforç del projecte d'Educació Patrimonial amb l'escola.

IMG 20151127 185902

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar