El projecte Patrimoni presentarà la metodologia TCIpeu en Interacció

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Els dies 2, 3 i 4 de desembre el Centre d’Estudis i Recursos Culturals - CERC de Barcelona acull una nova edició d’Interacció, un dels punts de trobada més destacats per a l'anàlisi i reflexió de la gestió cultural. I en aquesta edició, el projecte Patrimoni estarà present compartint, dijous 3, l'experiència i metodologia del Taller Col·laboratiu Interdisciplinari #TCIpeu

El projecte Patrimoni

Patrimoni és un projecte emmarcat dins del Programa d’Extensió Universitària - PEU de la Universitat Jaume I de Castelló i es defineix com a un Acompanyament tècnic de Grups Locals de voluntaris perquè dissenyen i realitzen projectes de socialització del seu patrimoni cultural. Juntament amb aquesta tasca tan important, Patrimoni és també un espai horitzontal per a l'anàlisi, estudi i provatura de metodologies de participació i socialització del patrimoni cultural.

IMG 20151120 123130

El Taller Col•laboratiu Interdisciplinari #TCIpeu

Aquest taller va sorgir com a demanda del Grup Local de Patrimoni de Viver per a analitzar el seu projecte de recuperació de la cultura del vi que està duent a terme des de 2013. La proposta plantejada per Patrimoni va ser la d’iniciar un procés de participació horitzontal basat en la summa d’actors interns (grup i associacions locals) i externs (altres grups locals i especialistes en gestió i comunicació cultural) per a definir plantejaments, recomanacions i iniciatives a mitjà i llarg termini respecte a la socialització, interpretació, museïtzació, comunicació, difusió, etcètera, del projecte del grup de Viver.

Entre els punts d’interès d’aquest Taller podem llistar la importància de l’horitzontalitat en tot el procés, l’anàlisi de les conflictivitats presents directa i indirectament al projecte, la definició d’un producte metodològic exportable i la definició d’aquest com a projecte d’educació patrimonial.

Per a la presentació del TCIpeu en Interacció participaran Ángel Portolés, coordinador del projecte Patrimoni i Carme Rodriguez, com a especialista i participant en l’edició del Taller a Viver - #TCIViver.

IMG 20151120 123145

El taller Col·laboratiu Interdisciplinari del PEU-TCIpeu. Universitat Jaume I de Castelló. Dijous 3 de desembre, de 12:15 a 12:30 en Interacció 2015.

Programa d’Interacció 2015. Repensant les polítiques culturals locals

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar