Hola PEU! – Les jornades TCI Viver

Escrit per Carla Torres - Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Una part molt important de les pràctiques amb el projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I és la col•laboració amb els grups de Patrimoni per a participar en els seus projectes.

I el primer dels grups amb els quals estic treballant és el Grup de Recuperació de la Cultura del Vi de Viver (Alt Palància) i en concret amb l'aproximació i organització de tot el material generat en el Taller Col•laboratiu Interdisciplinari #TCIViver.

15 tciviver

Imatge: @mariazcervera Flickr PEU

El grup de Viver és un grup de recerca històrica integrat per gent voluntària que es dedica a la tasca de recuperar la memòria històrica de Viver entorn de la cultura vitivinícola. Treballen amb la finalitat de rescatar de l'oblit el seu patrimoni cultural i difondre-ho perquè siga conegut i puga ser gaudit pels veïns. És un grup compromès que, de momento, ha dut a terme ja l'inventari dels cubs de vi del municipi i que pretén conèixer el patrimoni material i immaterial de Viver; sobretot el que gira entorn del vi: el cultiu de la vinya, la recol•lecció, producció…

El Taller Col•laboratiu Interdisciplinari #TCIViver.

Els dies 8 i 9 de novembre de 2014 es va celebrar a Viver una jornada en línia amb el projecte sobre la Cultura del Vi que duen a terme un grup de veïns de Viver (Alt Palancia).

En les jornades es van reunir a Viver el grup de Patrimoni local, una representació del teixit associatiu del poble, l’AMPA, representants d'altres grups locals de Patrimoni i un grup de professionals i especialistes sobre gestió, difusió i projectes sobre patrimoni cultural amb l'objectiu de plantejar noves línies d'acció al voltant del projecte del vi.

18 tciviver

Imatge: @peuuji Flickr PEU

I el primer pas consisteix en visibilizar els cubs, donar-los a conèixer als veïns. Solament així podran engegar el projecte de sensibilització; sense oblidar mai que l'objectiu és sociabilitzar el patrimoni del municipi.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar