El projecte Patrimoni viatja a TRADIArq

Escrit per Projecte Patrimoni on . Posted in Notícies

Els dies 16, 17 i 18 d'abril, els municipis de Tuéjar, Alpuente i Villar del Arzobispo acullen el I Congrés Comarcal Valencià d'Arquitectura Tradicional i Patrimoni Monumental.

poster congres tradiarq

TRADIArq 2015 pretén ser un fòrum de debat, intercanvi d'idees i experiències per a la valoració i posada en comú dels aspectes més destacats del patrimoni de la comarca de La Serrania, especialment referent a l'arquitectura tradicional, monumental i la seua posada en valor.

La finalitat d'aquest congrés és contribuir a la difusió de la riquesa cultural dels pobles de les comarques de la província de València, així com col•laborar al coneixement dels mètodes més adequats per a la seua conservació, restauració i valorització.

Processos participatius entorn del patrimoni cultural

El 18 d'abril a Alpuente compartirem amb tots els assistents al Congrés el projecte Patrimoni amb la ponència titulada: “Processos participatius entorn del patrimoni cultural: el projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I de Castelló”.

Des de 2006, el projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I treballa per a oferir, a grups locals, els recursos formatius i d'acompanyament necessaris perquè puguen conèixer i donar a conèixer el seu patrimoni cultural i perquè puguen generar en les seues poblacions, sentiments de pertinença i identificació de la ciutadania cap al seu patrimoni cultural des d'una responsabilitat crítica i activa.

I al costat d'aquest acompanyament, la redefinició constant del projecte des de dins, des de la xarxa de grups locals que, des dels diferents punts de trobada existents, construeixen Patrimoni en funció de les seues necessitats i inquietuds.

Ens veiem en TRADIArq!!

triptico-tradiarq-1-final3

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar