(Cosmovisió Patrimoni). Patrimoni des dels grups del projecte

Escrit per Grups de Patrimoni on . Posted in Notícies

Els grups en l'Assemblea realitzada en la IX Jornada hem reflexionat sobre quin projecte Patrimoni volem a curt i mitjà termini. Aquestes conclusions són una síntesi de les aportacions realitzades.

Els grups de Patrimoni considerem fonamental la importància de l'acompanyament dels projectes que van sorgint, la consolidació dels grups existents i la progressiva incorporació de nous projectes.

El patrimoni ha d'estar íntimament relacionat amb les necessitats actuals plantejades en el territori (patrimoni com a recurs per al desenvolupament) per a generar dinàmiques d'identificació, pertinença i compromís amb el seu patrimoni cultural i ha de ser compartit amb la població amb especial atenció als joves (p.e. alumnes d'instituts, formació professional…).

En tot aquest recorregut, destaquem la importància d'aprofitar la figura de la coordinació del projecte com a representant de la Universitat per a poder establir conversacions i adquirir compromisos amb les autoritats locals que garantisquen el desenvolupament i continuïtat dels projectes dels grups de Patrimoni.

També destaquem la importància d'acostar els projectes dels grups de Patrimoni a la Universitat perquè es puguen establir relacions de cooperació, investigació i treball entre ambdós àmbits (per exemple amb treballs de fi de grau, pràctiques…).

assemblea 2

Un dels pilars fonamentals del projecte és la definició de punts de trobada. En aquest apartat, els grups destaquem la importància de fomentar espais en els què fer posades en comú de materials, metodologies, problemàtiques… i en la definició d'un “Banc d'idees” en el què dipositar tot aquest coneixement i al què poder accedir.

Seguint amb els punts de trobada, els grups considerem la importància de les visites tècniques com a espai de reflexió coneixement i debat sobre el patrimoni cultural i proposem elevar el nombre de visites tècniques al llarg de l’any per conèixer insitu el treball que realitzen els grups de patrimoni, la seua evolució i com a espai de relació entre els integrants dels diferents grups (i així no limitar-ho a una única jornada anual a Castelló, al juliol).

Pel que fa a la difusió de Patrimoni i dels grups i les seues activitats incidim en la importància de l'ús i difusió de continguts mitjançant les xarxes socials i la utilització de gravacions en vídeo i la participació en televisions i ràdios locals, comarcals i provincials que ens ajuden a difondre el nostre treball. En aquest sentit, es considera i valora el suport en la producció i maquetació de publicacions, díptics, panells, etcètera.

Caldria considerar la possibilitat de disposar d’un canal propi a Youtube per a penjar els vídeos de tots els grups (a més de la pàgina de Patrimoni), a fi de que estiguessin disponibles per a tota la gent interessada.

Notícia relacionada: IX Jornada. Assemblea de grups (Cosmovisió Patrimoni)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar