Les Trobades Perifèriques avaluen el seu procés participatiu

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

Dins del desenvolupament dels projectes culturals, l'avaluació és essencial per a entendre i donar resposta a les necessitats i reptes que sorgeixen. Per a anticipar-se i ampliar la coresponsabilitat de les persones que constitueixen i donen sentit als processos. Per a reunir, al voltant del projecte, a totes aquelles que s'han acostat i aportat en algun moment i que han sigut claus en el projecte que coneixem i del qual ens sentim part.

La setmana del 15 de juny de 2020, les Trobades Perifèriques se centren en la importància de l'Avaluació i plantegen dues accions participatives que tindran lloc el 16 i el 19 de juny al voltant de tres eixos principals:
- valorar l'impacte d'aquesta iniciativa en les persones, col·lectius, projectes i territoris
- avaluar el camí fet com a grup, els èxits aconseguits i els reptes que queden
- compartir idees i projectes sobre el futur dels #EncuentrosPeriféricos

Dimarts 16 de juny, els 4 projectes de la convocatòria de les Trobades Perifèriques de l'Alt Palància (Almedíjar Vive, Deja que te cuente, In-Teresa i Col·lectiu Feminista) es reuneixen per a analitzar, des de l'evolució d'aquests mesos, els impactes del projecte i reorganitzar el grup de cara a nous projectes conjunts. Aquest espai és tancat i només podran participar una representació d'aquests quatre grups que han constituït les Trobades Perifèriques de l'Alt Palància.

“Construir futurs col·lectius des de perifèries participatives”
El divendres 19 de juny, l'avaluació se centra en les Trobades Perifèriques i el seu desenvolupament des de les trobades virtuals i l'aparició d'una comunitat perifèrica que, sessió rere sessió, presenta i comparteix experiències i projectes culturals relacionats amb l'educació, les arts, el patrimoni, la perspectiva de gènere o l'ecologia.

La sessió de divendres serà oberta a la comunitat. En aquest espai es recordarà el camí realitzat, entenent les motivacions i necessitats de les persones que participen i implicant el grup en noves fases i desenvolupament de les Trobades Perifèriques. Dins d'aquesta sessió es realitzarà la càpsula formativa “Mecanismes i metodologies d'avaluació participativa per al foment dels processos i projectes col·lectius” a càrrec de Jeff Alberghi.

INSCRIPCIÓ: https://bit.ly/2UCGEmK

Les Trobades Perifèriques tenen com a objectiu dinamitzar les zones rurals creant xarxes al voltant de la cultura, l'educació, les arts i el patrimoni. Aquesta iniciativa està coordinada per EUROPIMPULSE Network, la Cooperativa Canopia d'Almedíjar i el Programa d'Extensió Universitària – PEU de la Universitat Jaume I

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar