#REDESSONAMORES – Patrimoni Industrial Arquitectònic en moment de Coronavirus

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

Abans d'explicar què estic realitzant en aquests moments convulsos és necessària una petita introducció del projecte personal que porto ja gairebé 10 anys realitzant.

En el 2010 vaig començar el blog Patrimoni Industrial Arquitectònic després de portar uns anys investigant sobre aquest patrimoni per a la realització de la meva tesi (2007 a 2013). En aquests anys per a aconseguir informació sobre Patrimoni Industrial acudia a llibres i articles de premsa, comprovant la poca informació que existia per les xarxes sobre aquest, incloent la premsa. Existia un gran moviment acadèmic, des dels anys 80-90 del segle XX, realitzant-se congressos, articles i llibres…però tot això no sortia d'aquest àmbit acadèmic.

Per a mi era, i és, de vital importància la frase “EL QUE NO ES CONEIX NO EXISTEIX” i considerava que el Patrimoni Industrial “no existia” per al públic en general, un patrimoni “poc accessible”. Tot això em va portar a plantejar-me la creació del meu blog, per a intentar arribar a més gent, més enllà d'aquest àmbit acadèmic i és quan PATRIMONI INDUSTRIAL ARQUITECTÒNIC va ser creat.

L'objectiu amb el meu blog és divulgar els grans valors del Patrimoni Industrial, mitjançant noticies, esdeveniments, publicacions i reportatges sobre ell, i també exposant denúncies sobre possibles danys al mateix o d'enderrocaments. També poso articles personals i treballs que vaig realitzant sobre aquest patrimoni.

Patrimoni Industrial Arquitectònic en moment de Coronavirus
Després d'aquesta breu introducció, que espero no us hagi resultat molt pesada, passo a exposar què estic realitzant en aquests moments que tots ens trobem tancats a casa. Per a mi, el principal era mantenir la rutina habitual del blog, això és publicar de dilluns a divendres perquè els meus habituals lectors puguin tenir a la seva disposició publicacions sobre Patrimoni Industrial. Però a més d'això, he plantejat varies línies d'acció virtuals per a continuar amb el meu projecte personal:

- El primer en el que vaig pensar va ser en tots els nens que de sobte es troben tancats a les seves cases, perquè per a ells aquest moment també és difícil. És per això que vaig considerar posar per a descàrrega lliure diferents recursos que els pugui ajudar a ells, i als seus pares, a saber alguna cosa més sobre Patrimoni Industrial, mentre realitzen activitats divertides (aniré realitzant i pujant més recursos en el meu blog), mitjançant:

o Quadernets d'activitats que vaig realitzar per a uns tallers i que ara es poden descarregar en pdf de manera gratuïta.

o Vaig realitzar un quadernet específic per a Bombas Gens Centre d’Artt i he volgut que també estigués disponible. El centre mateix l'ha inclòs en el seu web perquè es pugui descarregar en Bombas Gens virtual, perquè estan realitzant una gran labor online per a portar la cultura i art a totes les cases en aquests moments)

o Recortables del Comte i la Comtessa d'Aranda de l'Alcora, perquè juguin com quan eraem petits amb aquests importants personatges vinculats a la Reial Fàbrica de L'Alcora.

- Estic buscant i seleccionant pel·lícules i reportatges que tinguin temàtica “industrial” perquè, ara que estem a casa, es puguin visionar per a conèixer més sobre el Patrimoni Industrial i sobre pel·lícules curioses com a Temps Moderns o Metròpolis.

-Lectures “industrials” per a la seva descàrrega en pdf, tant d'articles com llibres i revistes, per a tenir recursos i bibliografia sobre Patrimoni Industrial.

Totes aquestes entrades les estic penjant en un fil que he fixat en el meu perfil de twitter amb els hastags

#Twittercultural #PatrimonioIndustrial #Yomequedoencasa #peliculasindustriales #Lecturasindustriales

L'objectiu és acostar el Patrimoni Industrial des de diferents visions (lectures, patrimoni per a nens, pel·lícules, reportatges, memòria…), perquè tothom que vulgui o s'assegui atret pel món d'aquest patrimoni tingui una petita finestra des del meu blog.

#Redessonamores
Aquesta aportació forma part de l’acció “Redes son amores” del Programa d'Extensió Universitària - PEU i del projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I. L’objectiu és el de conèixer millor els vostres projectes i iniciatives culturals i patrimonials i apuntar idees i pràctiques per a mantenir la seva pervivència en aquest temps del coronavirus.

Si voleu participar, vos invitem a què ens envieu una petita descripció del vostre projecte i una idea que estigueu pensant iniciar de manera extraordinària per a mantenir la relació i contacte de les persones amb el seu patrimoni cultural en aquestes setmanes de quarantena.

Quines idees teniu per mantenir els projectes i les relacions personals creades al voltant del patrimoni i la cultura en aquestes setmanes de confinament??

Enllaç a la notícia: #REDESSONAMORES Idees per a socialitzar els nostres grups i projectes culturals en temps de coronavirus

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar