#REDESSONAMORES - Užšilių ąžuolui. Un niu per al 'Roure del veïnat' (Kaunas - Lituània)

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

En la nostra comunitat, el 'Roure del veïnat' és un patrimoni cultural únic que marca la cruïlla del veïnat. Va haver-hi un temps en què cada processó fúnebre passava per aquest arbre i es detenia abans de conducta a l'enterrament.

Durant la quarantena no es permeten reunions públiques encara que la gent encara pot passejar per la naturalesa i entre els roures. Desafortunadament, durant la quarantena i la implantació, i per a enuig dels residents locals, els arbres són tallats per la municipalitat i pels propietaris privats als qui es van vendre parcel·les de terra pública al llarg d'aquesta reserva natural.

Els residents temen que es talli el 'Roure del veïnat', per la qual cosa la iniciativa és 'donar' un niu d'ocells. La iniciativa és presa per residents locals i organitzada conjuntament per dues associacions comunitàries locals.

En realitat és la primera iniciativa conjunta d'aquestes associacions!

Dissabte que ve, els veïns que caminen poden passar i deixar el seu niu i en l'arbre es posarà un rètol de fusta per a indicar el "Roure del veïnat" - Užšilių ąžuolui.

Ed#Redessonamores
Aquesta aportació forma part de l'acció “Xarxes són amors” del Programa d'Extensió Universitària - PEU i del projecte Patrimoni de la Universitat Jaume I. L'objectiu és el de conèixer millor els vostres projectes i iniciatives culturals i patrimonials i apuntar idees i pràctiques per a mantenir la seva pervivència en aquest temps del coronavirus.

Si voleu participar, us convidem al què ens envieu una petita descripció del vostre projecte i una idea que estigueu pensant iniciar de manera extraordinària per a mantenir la relació i contacte de les persones amb el seu patrimoni cultural en aquestes setmanes de quarantena.

Quines idees teniu per a mantenir els projectes i les relacions personals creades al voltant del patrimoni i la cultura en aquestes setmanes de confinament??

Enllaç a la notícia: #REDESSONAMORES Idees per a socialitzar els nostres grups i projectes culturals en temps de coronavirus

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar