Continua la creació col·lectiva de l'exposició "Trobades InTeresa. Memòria del present". Teresa (Castelló)

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

El Col·lectiu la Libèl·lula Negra continua les sessions de creació col·lectiva d'una exposició sobre les històries de la història de Teresa. Aquest projecte neix amb la intenció de recuperar totes aquestes històries comunes que s'han anat transmetent de manera oral de generació a generació. L'objectiu principal és l'intercanvi i la trobada de la població al voltant de les seves històries, creant vincles intergeneracionals mitjançant l'intercanvi dels coneixements de la cultura popular de la població i al mateix temps compondre un arxiu no oficial de Teresa.

Les sessions estan organitzades pel Col·lectiu La Libélula Negra i pel Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I i compten amb el suport de l'Ajuntament de Teresa. Les sessions d'aquest projecte estan sent dinamitzades per les components del Col·lectiu Pilar Cortés i Águeda Forés i per Paco Inclán. Aquest projecte s'emmarca en la iniciativa “Trobades Perifèriques de l'Alt Palància” y forma part del Festival “InTeresa. Arts en moviment” que tindrà lloc els dies 18 i 19 d’abril a Teresa (Castelló)Memòria del present. Formació i recollida d'històries
Les sessions de creació col·lectiva s'estan desenvolupant els mesos de febrer i març de 2020 (8 i 15 de febrer i 1, 21 i 22 de març). Una vegada finalitzada la formació i recollida de materials, s'iniciarà el disseny gràfic de l'exposició. La inauguració de l'exposició “Memòria del present” està prevista per al pròxim 10 d'abril en les instal·lacions de l'Ajuntament de Teresa.

En el transcurs de les sessions desenvolupades fins al moment s'ha treballat sobre la cartografia de Teresa amb l'objectiu d’afegir noves capes d’informació amb els llocs i les històries de Teresa. A més, s'ha realitzat un llistat d'informants i s'estan recollint històries a través d'entrevistes i objectes relacionats que es posaran en valor en l'exposició.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar