El projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I participa en la Biennal Nòmada Europea Manifesta a Marsella

Escrit per Patrimoni - PEU / UJI on . Posted in Notícies

 El projecte Patrimoni del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I participarà els dies 21 i 22 de febrer de 2020 en les Jornades “Invisible Archives – Arxius Invisibles” a Marsella i que han estat organitzades per la cooperativa “Hôtel du Nord” i el Consell d’Europa. Aquestes jornades formen part de la programació de la Biennal Nòmada Europea Manifesta.

Manifesta és en una plataforma de diàleg entre art i societat, convidant la comunitat cultural i artística a produir noves experiències creatives amb i per al context en què es desenvolupa. Manifesta replanteja les relacions entre cultura i societat que investiguen i catalitzen el canvi social positiu a Europa a través de la cultura contemporània en un diàleg continu amb l’esfera social d’un lloc específic.

Jornades “Invisible Archives – Arxius Invisibles”
Els Arxius invisibles representen genealogies i memòries no institucionals seleccionades de diverses iniciatives civils, històries de resiliència i sinergies comunitàries originades i ubicades en zones particulars de Marsella. Dins d’aquestes jornades tindrà lloc la presentació d’una mostra d’experiències de la Xarxa de la Convenció de Faro del Consell d’Europa i el projecte Patrimoni – PEU de l’UJI presentarà el seu model juntament amb altres membres de la Xarxa de Lituània, Servia, Georgia i França.

La participació en aquestes jornades es centrarà en tres preguntes principals que relacionen els arxius invisibles amb les persones, els llocs i les històries (lema de la convenció de Faro del Consell d’Europa):
1. Recollir: Com es recopilen i descobreixen els arxius invisibles?
2. Interpretació: Què ens diuen aquests arxius invisibles? Quines narracions? Qui explica aquestes narracions?
3. Valorització: Com es fa visible invisible? Què et permeten especialment els arxius invisibles?

Més informació
Manifesta, Bienal Nòmada Europe: https://manifesta13.org/about/
Jornades “Invisible Archives - Arxius Invisibles”: https://manifesta13.org/tiers-programme/invisible-archives/
Hôtel du Nord: http://www.hoteldunord.coop/

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar