La revista Kult-Ur publica l'article “Tota pedra fa paret”. Ampliant la participació a Costur"

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

La revista Kult-Ur de la Universitat Jaume I de Castelló publica en la seva secció “Stoa” l'article d'Ángel Portolés titulat “Tota pedra fa paret”. Ampliant la participació a Costur”. Vos deixem uns fragments del text:

Pot el patrimoni ser la palanca de canvi cap a noves formes d'organització i governança local?

En 2013, l'Associació Cultural “La Fontanella” de Costur va iniciar, en el marc de l'acompanyament tècnic del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló, un procés per a la socialització del seu patrimoni cultural local. En aquests anys, l'associació ha realitzat diverses activitats en les quals el patrimoni i l'educació - l'educació patrimonial - han estat l'eix central per a situar als veïns i veïnes de Costur al voltant del seu patrimoni. Reflexionant sobre les seves característiques, valors i significats i plantejant nous usos per al seu desenvolupament. Buscant la implicació dels grups i associacions locals. Participant en projectes comarcals i provincials culturals i socials. Dissenyant espais en els quals, tots i totes poguessin apropiar-se del projecte per a redissenyar-lo junts. En definitiva, treballant per a desenvolupar una comunitat patrimonial en el qual tots i totes puguin dissenyar un nou projecte patrimonial i cultural per a Costur.

El projecte “Tota pedra fa paret” és un bon exemple de la voluntat de reunir, al voltant del patrimoni, a tota la població i de plantejar diferents accions que ens ajudin a comprendre la seva complexitat, varietat i riquesa. Cadascuna de les activitats plantejades i realitzades amb la col·laboració de les diferents agrupacions, associacions i col·lectius ens parla d'aquest esforç per buscar un projecte que ha de ser de tota i per a tota la ciutadania i que servirà com a revulsiu perquè la població imagini un nou Costur al voltant del seu patrimoni.

Podeu llegir el text complet en aquest enllaç: “Tota pedra fa paret”. Ampliant la participació a Costur”

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar