Les Trobades Perifèriques per a la Cultura i la Joventut en l'Alt Palància viatgen al municipi de Teresa

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

La segona part de les Trobades Perifèriques per a la Cultura i la Joventut en l'Alt Palància comença dissabte 25 de gener de 2020 a Teresa (Castelló) amb la Trobada “Finançament i participació per a l'art i la cultura en entorns rurals”.

Les Trobades Perifèriques tenen com a objectiu dinamitzar les zones rurals creant xarxes al voltant de la cultura, l'educació, les arts i el patrimoni. Aquest iniciatiu reuneix en aquesta primera edició 4 projectes i està coordinada pel Programa d'Extensió Universitària – PEU de la Universitat Jaume I juntament amb EUROPIMPULSE Network i la Cooperativa Canopia d'Almedíjar.

Trobada “Finançament i participació per a l'art i la cultura en entorns rurals”. Teresa (25 de gener).
A la Trobada Perifèrica de Teresa coneixerem la proposta del Col·lectiu “La libèl·lula negra”: el Festival “Teresa i les Arts Vives”.

El programa d’aquesta Trobada comptarà amb la formació tècnica “Finançament per a projectes culturals en àrees rurals” que serà realitzada per Jéssica Martínez Villalba i Llanos Godes Medrano. A continuació, Eugeni Trilles Fabregat presentarà el Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea – FAVA365 amb la ponència titulada “Foment de la comunitat en iniciatives culturals”. Per a acabar, el col·lectiu “la libèl·lula negra” explicarà l'estat de la seva proposta i es visitaran els espais que s'estan estudiant per a les diferents activitats del festival i es farà un “pícnic perifèric”.

“Teresa i les Arts Vives” és una idea del col·lectiu "la libèl·lula negra". Es tracta d'un festival que se celebrarà en la localitat de Teresa del 17 – 19 d'abril 2020. L'objectiu d'aquest Festival és el d'acostar les arts escèniques i la cultura a Teresa i que està sigui dinamitzadora social i econòmica del nostre territori per a combatre així la seva despoblació. “Teresa i les Arts Vives” constarà d'una programació teatral per a públic familiar i adult, d'una mostra d'arts de carrer, un taller artístic per a joves i una exposició col·laborativa a partir de l'intercanvi intergeneracional sobre les paraules i la Història comuna de la població.

Trobades Perifèriques per a la Cultura i la Joventut en l'Alt Palància. Aquest projecte va començar al setembre 2019 impulsat per l'associació Europimpulse Network, el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I i la Cooperativa Canopia amb l'objectiu de dinamitzar la comarca de l'Alt Palància a través d'activitats culturals, posant l'accent en el treball en xarxa entre actors rurals que normalment es troben aïllats, així com fent costat a nivell de visibilització i comunicació.

Notícia relacionada: Les quatre propostes de les Trobades perifèriques de l'Alt Palància inicien el seu desenvolupament i viatgen a Còrsega
Més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar