Les quatre propostes de les Trobades perifèriques de l'Alt Palància inicien el seu desenvolupament i viatgen a Còrsega

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

El mes de setembre passat es va obrir la convocatòria de projectes “Trobades perifèriques per a la cultura i la joventut”. Aquesta iniciativa buscava idees dels àmbits culturals, patrimonials, educatius o socials relacionats amb la joventut com a públic objectiu i que contribuïssin a la dinamització de la comarca de l'Alt Palància.

Una vegada analitzades les propostes rebudes, s'han seleccionats 4 projectes culturals que inicien ara el seu desenvolupament: “Teresa i les Arts Vives”, “Col·lectiu Feminista de l'Alt Palància”, “Deixa que et conte” i “Almedíjar Viu / Trobada de Pobles vius”.

La primera de les accions emmarcades en les Trobades Perifèriques va ser la realització, el passat 26 d'octubre de 2019 a Almedíjar, d'una primera jornada en el qual les persones que representen cadascun d'ells es van conèixer millor i van començar a definir i concretar cadascuna de les propostes i analitzar la seva dimensió comarcal i la seva vinculació amb la joventut, un dels motius principals d'aquesta convocatòria d'idees i projectes.

A partir d'aquesta primera jornada, els grups comencen ja a planificar el seu calendari i les seves tasques, que comptaran amb l'acompanyament tècnic del Programa d'Extensió Universitària – PEU de la Universitat Jaume I. En aquest itinerari, les Trobades Perifèriques viatgen a Còrsega (del 21 al 25 de novembre) per a conèixer experiències culturals i artístiques. Aquesta visita està co-finançada pel programa Erasmus Plus #ErasmusPlus.

 

Projectes (Trobades Perifèriques).
Teresa i les Arts Vives
El Col·lectiu La Libélula Negra planteja un projecte per a la realització d'un Festival de teatre en el municipi de Teresa (Alt Palància / Castelló). Aquest Festival es plantea amb la finalitat d'acostar les arts escèniques i la cultura a Teresa i a la comarca i comptarà amb tallers i una exposició en la qual es buscarà la implicació i participació de la ciutadania i de manera especial la joventut.

Col·lectiu feminista de l'Alt Palància
El Col·lectiu planteja un projecte per al disseny d'estratègies en xarxa de les accions i projectes que està duent a terme a la comarca i que podrien agrupar-se en els àmbits de la sensibilització, l'acompanyament, la inserció / integració i la denúncia de desigualtats. Centrant de manera especial aquest projecte en la joventut de la comarca de l'Alt Palància.

Deixa que et conte
Aquesta proposta planteja la realització d'un projecte basat en el paisatge sonor d'Almedíjar (Alt Palància) mitjançant el desenvolupament d'una cartografia del territori i del paisatge de la Serra d’Espadà, delimitant punts sonors. Per a això, es desenvoluparà un treball de camp en el qual es recolliran vivències i experiències de les persones de la població, llocs, etcètera fins a definir una paleta de sons des del qual desenvolupar un “happening sonor” que reuneixi territori, persones i sons.

Almedíjar Viu /Trobada de Pobles Vius
En el marc del projecte “Almedíjar Viu” es planteja el desenvolupament d'un espai de trobada i intercanvi comarcal que reuneixi experiències de dinamització social de la comarca. Per a això, es realitzaran ponències, tallers, taules rodones, espais d'intercanvi, accions culturals i artístiques.

Les Trobades Perifèriques per a la Cultura i la Joventut en l'Alt Palància estan organitzats per Euroimpulse Network, la Cooperativa Canopia, el Programa d'Extensió Universitària – PEU de la Universitat Jaume I i l'espai cultural L’Ària de (Còrsega – França).

Notícia relacionada: Convocatòria “Trobades perifèriques per a la cultura i la joventut” en l'Alt Palància (Castelló)

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar