I Jornades sobre Associacionisme de Vilanova d’Alcolea. Models de participació i activació de la ciutadania (16 de novembre)

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

Quins elements hem de tindre en compte a l'hora de plantejar-nos el pas cap a una estructura més organitzada de la nostra idea, projecte o pla? Quins elements hem de tindre en compte? Com canviarà el nostre grup i la relació que tenim amb aquest nou pas? Som a temps de replantejar-nos les opcions? Estem cometent un error?

El pròxim 16 de novembre, la Casa de Cultura de Vilanova d'Alcolea acull les I Jornades sobre Associacionisme de Vilanova d’Alcolea. Models de participació i activació de la ciutadania. Aquesta activitat ha sigut organitzada per l'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea juntament amb el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I i l'Àrea de Cultura de la Generalitat Valenciana.

L'objectiu d'aquesta jornada és el de conèixer i reflexionar sobre diferents propostes per a l'organització i canalització de les energies culturals, artístiques i patrimonials d'una ciutadania ja activada. En el seu desenvolupament, es plantegen quatre propostes alternatives des de les quals analitzar, de manera transversal i complementària, tota una sèrie d'aspectes, circumstàncies, factors i motivacions per a aquells grups que es plantegen la participació i l'associacionisme com a estructura marc per al seu projecte.

En les primeres Jornades sobre Associacionisme de Vilanova d'Alcolea comptarem amb la participació i experiència de Jesús Fernández (LaPonte Ecomuseu. Santo Adriano - Oviedo), Eva Martínez (Llibreria Cambalache. Oviedo), Cristina López (Aodl de Santo Adriano -Oviedo) i Marta Álvarez (Mediadora Cultural. Projecte Tandem Europe Re:Emergir).

Programa:
09:45h. Inauguració institucional.

Transferències
10.00 h. - 11.00 h. Del museu a la llibreria.
Jesús Fernández (La Ponte Ecomuseu. Santo Adriano - Oviedo).
Eva Martínez (Llibreria Cambalache. Oviedo)

11.00 h. - 12.00 h. De la institució a l’activació ciutadana.
Cristina López (Aodl de Santo Adriano -Oviedo)
Marta Álvarez (Mediadora Cultural. Proyecto Tandem Europe Re:Emergir)

12.00 h. Vermut musical

13.00 h. Tallers: Cóm gestionar un projecte cultural des d’una associació (I).
La Institució perifèrica: Jesús Fernández. (La Innovació dins de la proposta)
Gestió, participació i organització: Cristina López (Relacions amb altres institucions)

14.30 h. Dinar de germanor

16.30 h. Tallers: Cóm gestionar un projecte cultural des d’una associació (II).
Associacions i espais culturals: Eva Martínez (Teixit i xarxa de persones)
Ciutadania, creativitat i dissenys: Marta Àlvarez (Activació i creativitat)

18.00 h. El te de les sis. Conclussions i clausura musical de les I Jornades sobre Associacionisme de Vilanova d’Alcolea

Inscripció a les jornades: Correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. (Assumpte: Inscripció Jornades Associacionisme)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar