L'Associació Cultural Cartuja de Valldecrist d'Altura s'incorpora a la xarxa de comunitats patrimonials de Patrimoni

Escrit per Patrimoni - PEU on . Posted in Notícies

L'Associació Cultural Cartuja de Valldecrist d'Altura (Alt Palància) s'incorpora a la xarxa de comunitats patrimonials del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I.

L'associació és un moviment cultural que pretén la sensibilització de la societat i dels poders públics cap a la Cartoixa de Valldecrist. Des de 2003, les persones que integren l'associació treballen amb l'objectiu de procurar i promoure la restauració, conservació i consolidació de les restes d'aquest monument, rescatant de l'oblit la història del qual fóra un dels monestirs més esplendorosos de l'Orde de la Cartoixa.

Des de l'experiència i valor que suposen tots aquests anys d'estudi i difusió dels valors d'aquest conjunt patrimonial, en 2019 iniciem un nou projecte emmarcat en Patrimoni - PEU de la Universitat Jaume I. En aquest procés, l'eix central serà el disseny i planificació d'espais i canals per a la participació que es mantinguen en el temps i que legitimen a la ciutadania (local, comarcal...) en la reflexió i acció sobre el valor, sentit, significat, usos i futur de la cartoixa.

Arranquem aquest procés participatiu amb tota una sèrie de reunions amb l'Associació Cultural per a definir els reptes del projecte i planificar el seu desenvolupament. En paral·lel, iniciem l'avaluació de les últimes Jornades Culturals de la Cartoixa “Valldecrist: àmbit de cultures” realitzades al mes d'agost passat. Aquest primer pas serà el punt de partida per a reflexionar sobre el present i futur d'aquest projecte cultural i establirà les bases per al desenvolupament i disseny d'una plataforma que reunisca a tots i totes al voltant de la Cartoixa de Valldecrist.

A.C. Cartuja de Valldecrist (Pàgina web)
A.C. Cartuja de Valldecrist (Facebook)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar