Ja es pot descarregar la revista Memòria Viva 11

Escrit per Patrimoni-PEU on . Posted in Notícies

El passat 13 de juliol es va presentar el número 11 de la revista Memòria Viva en la XIV Jornada de Patrimoni. Memòria Viva 11 reuneix 15 articles sobre patrimoni, educació, interpretació i gestió cultural i se centra de manera especial en la importància de la inclusió i l'accés al patrimoni.

Memòria Viva és la revista anual de Patrimoni-PEU i s'estructura en tres parts ben diferenciades: projectes i experiències dels Grups Locals (Comunitats Patrimonials), invitacions i col·laboracions d'especialistes que participen en les nostres jornades i activitats i, finalment, autors i autores que presenten les seves propostes a la convocatòria anual d'articles.

A continuació, us deixem l'índex de la revista i aprofitem per a agrair als autors i autores la seva participació i generositat.

PROJECTES EN EL TERRITORI
Cirat artístic. Associació Cultural Las Salinas de Cirat.
La malea: les textures de la malea i fòssils d’un temps. Un ús creatiu del patrimoni. M. Cruz Garcia i Fina Garcia de l’AC La Fontanella, i Teresa Artero del Museu de Ceràmica de L’Alcora.
Els camins de l’aigua. Un cas concret: Els Valentins (Montsià). Manel Mas i el Grup de catalogació Los Taulons.
Ildum: una mansio romana a Vilanova d'Alcolea. Magí Espinach Briansó i Eugeni Trilles Fabregat.

EN PROFUNDITAT
Ciència inclusiva, ciència sense barreres. Juan F. Gibaja et al.
Cartells de cine espanyol dels anys 60, com a eina d’intervenció patrimonial i reminiscència en persones amb demència precoç i Alzheimer. Lorena López Méndez.
Aplicacions terapèutiques del patrimoni: sessions de reminiscència amb objectes etnològics per a persones majors. Rita Redondo Flores i Andrea Moreno Martín.
En la recuperació del patrimoni cultural hi cabem tots: gastronomia a la vora del Millars. Joan Josep Trilles Font (coord.).

RECERQUES
Església parroquial de Sant Bartomeu: 275 anys construint la memòria d’un poble. Ana Moliner Roca.
Patrimonis per un tub. Proposta didàctica entorn dels nostres paisatges culturals. Ángela López Sabater, Xavier Laumain i Vanesa García López de Andújar.
Oficis vells, oficis nous. L’evolució dels oficis tradicionals a l’Alfàs del Pi (Alacant). Disseny i producció d’un projecte cultural. Carolina Frías Castillejo i David Arazola Soler.
La subjectivitat de la bellesa i el patrimoni industrial. La bellesa industrial. Diana Sánchez Mustieles.
Almenara temps enrere (un dia al segle XVII). Estel Bosó i Doménech.
Programes educatius patrimonials: producte comercial o aprenentatge significatiu? La importància de l’avaluació. Proposta metodològica qualitativa d’avaluació d’activitats educatives. Maria Cacheda Pérez i Andrea Granell Querol.
Cap a l’arrel: a la recerca d’un compromís igualitari amb els patrimonis per a aconseguir la seua comprensivitat. Stella Maldonado Esteras.

Fotografia de portada: Excavant juntament amb persones amb Síndrome de Down en l’assentament neolític de Guixeres de Vilobí (Barcelona). Director de l’excavació Xavier Oms (Universitat de Barcelona) Autor: Juan Francisco Gibaja Bao

Consulta i descàrrega Memòria Viva 11 en: Publicacions Patrimoni – PEU

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar